Tadić počasni predsednik - za stalno

A sprema se, sprema i Drašković Vuče

29.11.2012.
9:47
VOYO logo

Prvi počasni predsednik Demokratske stranke Boris Tadić, nakon što je podneo ostavku na mesto predsednika Srbije i nema nijednu javnu funkciju, stupio je u stalni radni odnos u DS, saznaje Danas u Informativnoj službi ove stranke.

Kako prenosi Fonet, u DS-u objašnjavaju da su pravilnikom o sistematizaciji radnih mesta u stranci predviđene posebne unutrašnje jedinice, pod kojima se podrazumevaju organi stranke, „tako da postoji pravni okvir da Boris Tadić, kao počasni predsednik, bude na stalnom radu u stranci“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tadić je, prema zakonu, kao bivši predsednik Republike, imao pravo na mesečnu naknadu u iznosu plate predsednika dok se ne zaposli ili dok ne ispuni uslove za penziju - najviše šest meseci od završetka mandata uz eventualni produžetak za još pola godine.

S obzirom na to da je sada stalno zaposlen u DS kao jedan od organa partije, izgubio je pravo koje je stekao na osnovu dva predsednička mandata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U političkoj penziji i Vuk Drašković

Lider Srpskog pokreta obnove neće više biti predsednik ove stranke, jer planira da se posle 22 godine povuče iz političkog života kako bi mogao da se potpuno posveti pisanju knjiga, piše ALO.

Prema pisanju ovog lista, Drašković je već odredio svog naslednika na mestu predsednika stranke i to bi trebalo da bude Aleksandar Čotrić. Nakon ovog saznanja Aleksandar Jugović se navodno "razbesneo" što niije izabran za naslednika, međutim on je demantovao sve priče oko Draškovićevog povlačenja iz stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Te priče su podmetačine neverovatnih razmera. Na nesreću DB-a Vuk se neće povući dok se ne privedu pravdi ubice iz službi bezbednosti i dok se ne otvore tajni dosijei - tvrdi Jugović.

Kako prenosi "Alo" reči neimenovanog sagovornika iz stranke, Vuk će , kao i Boris Tadić, biti počasni predsednik SPO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Vuk je svojim najbližim saradnicima saopštio da će ubuduće da bude počasni predsednik. Dao je zadatak članovima Statutarne komisije da pripreme izmene Statuta. Prema Vukovom planu sve ovo bi trebalo da se ostvari na Glavnom odboru stranke u januaru - tvrdi sagovornik "Alo".

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo