'SVOJIM SRCEM REANIMIRAJMO SISAČKU BOLNICU': / Pokrenuta kampanja za prikupljanje novca za nabavu opreme i namještaja

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Kampanjom masovnog financiranja 'Pomozimo sisačkoj bolnici' nastoji se skupiti milijun kuna za nabavu nužne opreme za rad i početak obnove u potresu teško stradalih objekata

8.1.2021.
13:38
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Opća bolnica "Dr. Ivo Pedišić" u Sisku teško je stradala u potresima koji su pogodili županiju proteklih tjedana. Kako bi sanacija što prije počela udruga Pomaganje je uvijek IN i crowdfunding platforma Croinvest pokrenule su kampanju masovnog financiranja "Pomozimo sisačkoj bolnici".

Image
KLJUČNE ZGRADE SISAČKE BOLNICE VRAĆAJU SE U FUNKCIJU: /

Uprava bolnice aktivno radi i na ponovnoj uspostavi svih tehničkih službi

Image
KLJUČNE ZGRADE SISAČKE BOLNICE VRAĆAJU SE U FUNKCIJU: /

Uprava bolnice aktivno radi i na ponovnoj uspostavi svih tehničkih službi

Sve je stradalo

A pomoć bolnici je itekako potrebna. Od svih objekata mogu se koristiti samo tri zgrade na kojima su inače smješteni odjeli ginekologije, kirurgije i hemodijalize. Središnji paviljon je u izgradnji i nema uporabnu dozvolu, a preostalih pet objekata se urušilo. Uz, to stradao je namještaj te medicinska, telekomunikacijska i informatička oprema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U bolnici je trenutačno smješteno pedeset pacijenata. Bolnica inače ima 408 kreveta i kroz nju dnevno prođe između 1000 i 1200 pacijenata. Sada obavljamo samo dijagnostičku obradu i obrađujemo hitne internističke, infektološke, pedijatrijske i kirurške slučajeve. Sve teže slučajeve, nažalost, moramo slati u Zagreb", rekao je za 24sata ravnatelj bolnice, Tomislav Dujmenović.

Šteta nije procijenjena

Ukupna šteta koju je potres izazvao u bolnici trenutno nije procijenjena. No, dok se čeka obnova objekata, potrebno je osposobiti one dijelove koji mogu raditi. Zbog toga je potrebna žurna nabava opreme koja je osoblju neophodna za rad, a pacijentima za zdravlje i život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sredstva koja prikupljamo, svojevrsna su hitna pomoć sisačkoj bolnici! Zato molim tvrtke i građane da se u kampanju uključe svojim donacijama. Svojim srcem reanimirajmo sisačku bolnicu“, poručio je Ognjen Bagatin, predsjednik udruge Pomaganje je uvijek IN.

Kampanja "Pomozimo sisačkoj bolnici“ trajat će 30 dana. Cilj je prikupiti milijun kuna koji će se prebaciti na bolnički račun. Kada kampanja završi, iz bolnice će izvijestiti na što su utrošili novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo