gost direkta / 'Svjetsko prvenstvo nema smisla, sve se vrti oko novca, FIFA si je pucala u nogu'. Stanić i o Modriću i Daliću

Niz je, navodi anomalija, a tek će sada isplivati na površinu

13.10.2022.
23:25
VOYO logo

On je zabio prvi hrvatski gol na Svjetskom prvenstvu ikad. Bila je 98., igrali smo protiv Jamajke, a onda se dogodio Mario Stanić, gost RTL Direkta.

Prokomentirao je i svjetsko prvenstvo u Katru koje nas tek očekuje. Odvit će se usred zime, na plus 30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanić kaže kako je ovo cijelo Svjetsko prvenstvo velika enigma, dodjela domaćinstva je kontroverzna, navodi. "Nastat će velika selidba elite prema Bliskom istoku, prvi put se na mjesec dana prekida nacionalno prvenstvo, to je u neku ruku, srušena je tradicija svjetskih prvenstava koja se uvijek igraju u ljetnom periodu. Prije 20-ak godina bili smo na Dalekom istoku, ovo je na Bliskom. Mi se nismo proslavili, očajni smo bili, ispali u skupini, ovo je druga reprezentacija, drugo je vrijeme", govori.

Što se tiče utakmica na +30 stupnjeva, na jutarnje termine, Stanić smatra da će se igrači morati prilagoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijela igrača su se pripremala na zimu, kroz seobu se događa da je u ranojutarnjem periodu. To je nogomet, to je sport, prilagodit će se. Neka igrači budu zdravi, neka imaju osnovu, formu koju hvataju. Dolaze u optimalnoj formi, problem je nakon sezona koje su naporne. Klubovi ih iscrpe, igrači dolaze ispijeni, ali sada će biti optimalni, bit će zanimljivo vidjeti kako će se ponašati u tim uvjetima", kaže.

Image
najčudnije prvenstvo ikad /

Prvenstvo usred zime, utakmice u 11 ujutro, pivo košta sto kuna. Sve što niste znali o SP-u u Katru

Image
najčudnije prvenstvo ikad /

Prvenstvo usred zime, utakmice u 11 ujutro, pivo košta sto kuna. Sve što niste znali o SP-u u Katru

"Vjerujem da će se velika većina igrača sudarit s takvim vremenom, Katar je egzotika, nitko nema iskustva igrati tamo, što se prije prilagodi, prije će donijeti neki rezultat", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče činjenice da su svi navijači, svi igrači, sve reprezentacije u istom gadu, tvrdi kako će biti fokusirani na svoj dio posla, manje je putovanja, a više odmora pogotovo uz ovakve uvjete.

Prokomentirao je i inicijativu da se nosi kapetanska traka duginih boja. "Izašli su sa stavom da neće, da kapetanska traka Luke Modrića predstavlja vrijednosti domovine, gori je podatak Guardiana da je tamo poginulo 6500 ljudi, guramo boje i traku, a zanemarujemo broj ljudi koji su umrli. Svjetsko prvenstvo nema nikakvog smisla", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dodjela je kontroverzna, pojavljuju se nuspojave, prvo je ukidanje nacionalnih prvenstava, pitanje je kakvu poruku FIFA želi poslati, ispada da se sve vrti oko novca, FIFA ima politiku rotacije kontinenata, globalizacija je tu, nespretno je, FIFA je sama sebi pucala u nogu, repovi će se vući, podjela je velika. Iz aspekta navijača dobro je da je zimi, klubovi šize jer ne mogu organizirati krugove kako se igrači miču. Svjetsko prvenstsvo emocionalno je, fizičko, psihičko pražnjenje. Klubovi ne znaju kakvi će igrači doći. Nama će biti dobro, mi ćemo skratiti zimske dane", tvrdi.

Zaključuje i kako je hrvatska reprezentacija sjajna, utakmice su to potvrdile. "Snažna je, izbalansirana, kvalitetna. S Modrićem kao vođom imamo sve kvalitete, možemo pobijediti sve reprezentacije svijeta. Naša je kultura da s prvom pobjedom rastemo iz dana u dan, puno smo kvalitetniji kada imamo turnirsko natjecanje, gubimo fokus kada se kvalifikacije produlje na duži period", govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan koliko može Luka Modrić navodi kako će on to sam odlučiti, a već je ranije rekao, kaže, da se Luku Modrića gleda, njemu uživa, a ne komentira.

Što se tiče Zlatka Dalića navodi: "Radi izvrstan posao, rekao sam 2002. i Japan i Koreju gdje smo mi bili, smjena generacije, napravio je odličan posao, iznova se dokazuje, svaka reprezentacija ima oscilacije, zašto ne bi Hrvatska, nekad smo prekritični, kritika je dobra ako je argumentirana, ali mi smo skloni ići iz euforije u depresiju", zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo