APOKALIPTIČNI PRIZORI / Svjedoci nezapamćenog nevremena za RTL: 'Vidjela sam oblak, čuo se jaki šum. Stara sam, ali nikad to nisam doživjela'

Image

'Naša marelica je sad 20 metara dalje, kao da ju je odrezalo pilom', prepričala je Marija Tišljar

16.9.2022.
15:50
VOYO logo

Zbraja se šteta nakon olujnog nevremena koje je u četvrtak u poslijepodnevnim satima zahvatilo područje Zagreba, Bjelovarsko-bilogorske, Osječko-baranjske, Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije, a najgore je bilo na području grada Čazme. Stanovnici su za RTL-ove kamere prepričali kakvo je bilo stanje u njihovom gradiću.

"Uništeno je krovište na novoj kući kompletno, a na drugoj je srušeno djelomično krovište i struja je prevrnula borove i veliku šljivu, voćnjak…", prepričao je Branko Tomašević o šteti koja je nastala na njegovoj imovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Školarac Kristijan Tomašević bio je na nastavi kada je nevrijeme nahrupilo.

"Bili smo u školi, pod prirodom i društvom. Sve se samo zacrnilo i počelo tući po prozorima. Skoro je prozore potuklo. Bili smo u učionici i samo je nestalo struje, onda je za 10 minuta sve prošlo. Nisam se uplašio, sve je to normalno za ovo vrijeme", kazao je dječak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SASTAO SE STOŽER /

Gradonačelnik Čazme: 'Štete su izuzetno velike, dio naselja još nema struju. Škole i vrtići danas ne rade'

Image
SASTAO SE STOŽER /

Gradonačelnik Čazme: 'Štete su izuzetno velike, dio naselja još nema struju. Škole i vrtići danas ne rade'

Marija Tišljar također je za RTL-ove kamere prepričala kakvo je stanje bilo.

"To je krenulo od zapada, ja sam vidjela taj oblak, čuo se jaki šum u zraku. Trčim u kuću zatvoriti, kad sam trčala sve je već došlo… To je takav led, ne mogu vam to opisati. Ja sam stara, ali ja to nisam doživjela. Kad sam htjela prozor zatvoriti, sve je lupilo u mene i srušilo me u sobu. Opet se natrag dignem i jedva sam nekako zatvorila, ali voda je već kroz prozor ušla unutra. To je bio tako jak slap valjda, ne razumijem, nisam to vidjela nikad. Naša marelica je sad 20 metara dalje. Kao da ju je odrezalo pilom", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da će dugo pamtiti jučerašnje prizore potvrdila je i Maja Štampar.

"Nevrijeme, vjetar, kiša je došlo. Ništa se nije vidjelo. Doživljaj koji ćemo dugo pamtiti", rekla je Maja Štampar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo sam se vrtio, nisam mogao zaspati. Svaki put kad zažmirim razmišljam o tom. Katastrofa", rekao je Luka Štampar.

Svemu je posvjedočio i župnik Dubravko Lauš:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgledalo je apokaliptično. U nekakvih kratkih, kažu 6 minuta, nisam ni gledao na sat, bila je velika količina vode, silni vjetar i kiša koji su se slili odjedanput. Prizor je bio doista strašan", kazao je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo