Lome li se koplja? / Svi za istražno povjerenstvo o Agrokoru: HNS nema ništa protiv, jedino HDZ bez odgovora

SDP, Živi zid, IDS, Most i HNS podupiru osnivanje istražnog povjerenstva, dok na naš upit nije odgovorio jedino HDZ

24.9.2017.
18:52
VOYO logo

U idućim danima u kojima se očekuje objava revizije, svakako će lomiti koplja oko osnivanja istražnog povjerenstva na kojem Ivica Todorić inzistira.

Iz SDP-a tvrde da ustraju u namjeri da se povjerenstvo što brže organizira i počne s radom. Povjerenstvo podržavaju IDS i Živi Zid. Neslužbeno iz MOST-a i dalje su za političko povjerenstvo. Na naš upit nisu odgovorili iz HDZ-a. HNS "nema ništa protiv", no ističu da bi istragu trebalo u potpunosti ostaviti DORH-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parlamentarnim strankama postavili smo upit s pitanjima jesu li u ovom trneutku za ili protiv osnivanja istražnog povjerenstva te postoji li konsenzus unutar stranke po tom pitanju.

ŽIVI ZID

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivan i jasan odgovor stigao je iz Živog zida. "Zalažemo se za otkrivanje svih okolnosti i metoda kojima je tvrtka Agrokor sa svim svojim povezanim poduzećima nastala u ovolikom obimu, kako je poslovala, gomilala dugove, te kako je na koncu došla u situaciju u kojoj je danas. U tom kontekstu, naši će saborski zastupnici podržati osnivanje ovakvog povjerenstva", izjava je Živog zida.

HNS

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HNS nema ništa protiv istražnog povjerenstva, ali smatramo da prije svega treba pustiti DORH da kao neovisno i samostalno pravosudno tijelo, koje već provodi istragu vezanu uz slučaj Agrokor, odradi svoj posao do kraja. Vjerujemo da će rezultati istrage DORH-a rasvijetliti sve okolnosti u slučaju Agrokor", izjavljuju iz koalicijskog partnera vladajućih.

MOST

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno iz MOST-a doznajemo da svoj stav nisu promijenili, zalažu se se za osnivanje istražnog povjerenstva kao i do sad.

SDP

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP je zatražio osnivanje saborskog povjerenstva za Agrokor I ustraje u namjeri da se povjerenstvo što brže organizira I počne s radom.

HDZ

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća parlamentarna stranka nije odgovorila na naš upit.

IDS 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDS podupire prijedlog za osnivanjem istražnog povjerenstva o Agrokoru.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo

Još iz rubrike