neki vide problem / Svi pričaju o plakatu Vinkovačkih jeseni i dječaku koji pije: Doznali smo što je u bočici

Image
Foto: Facebook

Organizatori Vinkovačkih jeseni uspjeli su privući pozornost javnosti plakatom

8.9.2018.
14:51
Facebook
VOYO logo

I ove godine Vinkovačke jeseni privukle su posjetitelje svojom ponudom kako kulturnih manifestacija, tako i gastronomskom. No, ove godine pažnju javnosti privukao je i službeni plakat.

Naime, na plakatu je fotografija dječaka koji pije iz staklene bočice žućkastu tekućinu. Zbog toga je nastala bura na društvenim mrežama te su se mnogi zapitali što to u stvari pije dječak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su nam potvrdili organizatori Vinkovačkih jeseni, na fotografiji je trogodišnji Antun čija je majka dala suglasnost za korištenje fotografije u promotivne svrhe ove manifestacije. Antun, pojašnjavaju, pije ledeni čaj od breskve u frakliću koji također, navode organizatori, predstavlja vinkovačku tradiciju i prenošenje baštine na naše najmlađe.

"Mimohod traje i po nekoliko sati, a većina dolazi iz udaljenijih mjesta te ranom zorom stižu u Vinkovce i potrebna im je i okrjepa. Upravo kako bi prenosili izvornu tradiciju trudimo se da je sve izvorno te tako mislimo kako je fraklić zamjena za bočice koje se nikako ne uklapaju u ovaj dio priče uz dječaka u narodnoj nošnji. Dječak je okom službenog fotografa upravo snimljen tijekom prošlogodišnjeg mimohoda. Naravno za korištenje fotografije imamo dopuštenje majke dječaka. Također dječak je simbol onoga što je cilj manifestacije Vinkovačke jeseni, a to je prenošenje kulture i tradicije naših djedova na mlade generacije. I ove godine na Dječjim jesenima koje se održavaju ovog vikenda predstavit će se preko 3000 malih folkloraša iz cijele Hrvatske. Posjetitelji će vidjeti još puno mališana s fraklićem u ruci koji piju sokiće i ograđujemo se od stereotipnog mišljenja kako "Slavonci samo jedu i piju" jer ovdje na istoku žive i svoje običaje njeguju marljivi ljudi koji su više od kulena i rakije", poručili su organizatori Vinkovačkih jeseni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u Vinkovicima se održavaju Vinkovačke jeseni od 7. do 16. rujna u čijem sklopu su pripremljeni razni zabavni sadržaji.

Poslali smo upit o tome što misle o ovoj vrsti oglašavanja uredu Pravobraniteljice za djecu, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo