SVI OSIM GAZDE PUŠTENI SU NA SLOBODU, NOBILO: / 'Ne pamtim ovakav brodolom DORH-a, nikad'

Image
Foto: Pixsell

Svi osumnjičeni u aferi Agrokor pušteni su da se brane sa slobode, osim gazde Ivice Todorića.

19.10.2017.
8:11
Pixsell
VOYO logo

Istražni je zatvor mjera kojom se osigurava nesmetano odvijanje kaznenog postupka, a sudac Županijskog suda Zoran Luburić jučer je nakon višesatnog ročišta za određivanje takvog zatvora odbacio gotovo sve prijedloge tužitelja te je dvanaestero osumnjičenih pustio da se brane sa slobode.

Nema ni zabrane kontaktiranja sa svjedocima

Istražni je zatvor određen samo Ivici Todoriću i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
KAKVA JE SAD PROCEDURA VEZANA ZA TODORIĆA? /

'Ako se ne odazove pozivu, smatrat ćemo da je u bijegu'

Image
KAKVA JE SAD PROCEDURA VEZANA ZA TODORIĆA? /

'Ako se ne odazove pozivu, smatrat ćemo da je u bijegu'

Sinovi Ivan i Ante koji se s njim nalaze u Londonu također se mogu braniti sa slobode, a nije im izrečena nikakva mjera zabrane kontaktiranja sa svjedocima. Svi su prijedlozi tužiteljstva odbijeni.

'Nema mjera sigurnosti opreza, nema kućnog pritvora, nema ništa. A ja bih rekao da baš nema ni nekog velikog postupka, ali o tom potom. Za sve osim Todorića. Ja od velikih postupaka ne pamtim ovakav brodolom državnog odvjetništva, nikad. A kažu da je ovo najveći predmet', rekao je Nobilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nije ovo klasičan kriminal'

'U ovom predmetu svi ključni dokazi su materijalni dokazi. Tu je važna financijska forenzika, svjedoci su nebitni, sve je u dokumentima, putovanje novca, računi, knjiženje, ugovori. Svjedoci tu ne mogu ništa promijeniti, nije ovo klasičan kriminal, to su pogrešne metode što su oni upotrijebili', objasnio je Nobilo, prenosi N1.

Zagrebačka županijska državna odvjetnica Sani Ljubičić rekla je da Todorića i ostale sumnjiče za stjecanje nepripadne koristi od više od milijardu kuna, a najavila je da će zatražiti i blokadu imovine, kad se za to ostvare uvjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne može me nakon ovoliko godina nijedna odluka suda iznenaditi. Kad vidimo argumentaciju, uložit ćemo žalbu', rekla je Ljubičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo