Svi brojevi Feral Tribunea u digitalnom obliku!

9.2.2010.
16:57
VOYO logo

Dana 19. lipnja 2008. godine izašao je posljednji broj Feral Tribunea, "tjednika hrvatskih anarhista, protestanata i heretika", koji je redovito izlazio punih 15 godina. Sad će Feralovi čitatelji imati priliku posjedovati sve članke objavljene u tom tjedniku budući da su Mediacentar Sarajevo i Mirovni institut iz Ljubljane u digitalni oblik prebacili sve brojeve izašle u razdoblju od 1993. do 2008. godine.

Prebacivanje u digitalni oblik financirao je Institut za otvoreno društvo, a na projektu su od lipnja 2009. radili Mediacentar Sarajevo i Mirovni institut iz Ljubljane. Cilj projekta ovih dviju organizacija bio je da ostavština Ferala ne ostane izvan domašaja javnosti i budućih generacija. Digitalno izdanje svih brojeva Ferala uključuje DVD paket s pratećom brošurom koju su dizajnirali kreativci u agenciji Fabrika u Sarajevu, a predstavljanje DVD-a održat će se u Zagrebu u klubu Booksa 18. veljače u 18 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu predstavljanja bit će održana i tribina "Poslije Ferala – Perspektive nezavisnog novinarstva?", na kojoj će sudjelovati bivši feralovci Viktor Ivančić, Predrag Lucić, Drago Hedl, Marinko Čulić, Rade Dragojević, Petar Luković te Senad Pećanin, glavni i odgovorni urednik i direktor tjenika Dani.

Moderatori tribine su Boro Kontić, direktor Mediacentra Sarajevo i Brankica Petković, direktorica medijskog programa Mirovnog instituta u Ljubljani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo