ISTRAGA / Sveučilite u Augsburgu: 'Pokrenuta je službena istraga oko autoplagijata Pave Barišića'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Barišić je demantirao informaciju da je ovih dana stiglo pismo iz Augsburga rekaviši da nema razloga da ikakvo pismo iz Augsburga stiže na Vladu.

18.5.2017.
7:58
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Neovisno vijeće Sveučilišta u Augsburgu pokrenulo je službenu istragu oko prijave zbog navodnog autoplagijata u doktoratu ministra znanosti Pave Barišića, piše Jutarnji list, kojem je Klaus Prem iz ureda za medije Sveučilišta u Augsburgu potvrdio da je neovisno vijeće Sveučilišta pokrenulo službenu istragu oko prijave pristigle tom njemačkom sveučilištu zbog navodnog autoplagijata u doktoratu Barišića.

"Još uvijek nema nikakvih rezultata, u ovom trenutku ne možemo davati nikakve informacije vezane uz tijek istrage ili o eventualnom rezultatu", izjavio je Prem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Barišić prijavljen je u Njemačkoj zbog autoplagiranja svoje doktorske disertacije “Welt und Ethos” obranjene 1989. godine, a u prijavi se tvrdi da je više od 80 posto Barišićeva doktorata autoplagijat, odnosno da su u doktoratu preuzeti dijelovi iz Barišićeva magistarskog rada te prijevodi ranije objavljenih znanstvenih radova u hrvatskim časopisima Godišnjak za filozofiju i Filozofska istraživanja.

Barišić je Jutarnjem listu demantirao informaciju da je ovih dana stiglo pismo iz Augsburga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema razloga da ikakvo pismo iz Augsburga stiže na Vladu", izjavio je Barišić, a isto su potvrdili i u Vladi. Službeni odgovor na prijavu u pravilu stiže prijavitelju, odnosno prijaviteljima, kao i prijavljenome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo