prijavili ga mještani / Svećenik zaustavljao automobile lažno se predstavljajući kao policajac i prijetio batinama: evo kako se to pokušava zataškati

Image
Foto: Thinkstock

Mještani Benkovca prijavili su svećenika Vlahovića Ministarstvu unutarnjih poslova. Kako tvrde, prijetio im je batinama i privođenjem ako se ne budu ponašali 'u skladu s njegovim naredbama'

22.1.2018.
10:18
Thinkstock
VOYO logo

"Čekamo mjerodavni izvještaj. Molimo vas za strpljenje dok dobijemo detaljni izvještaj od svih relevantnih elemenata. Kada to dobijemo, biskup će sigurno zauzeti primjereni stav", rekao je to pater Jakov Mamić, generalni vikar Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj, pod čijom se odgovornošću nalazi i don Tomislav Vlahović, kapelan kapelanije sv. Filipa i Jakova Policijske uprave zadarske i župnik Uznesenja Blažene Djevice Marije u Perušiću kraj Benkovca za Slobodnu Dalmaciju.

Naime, mještani Benkovca prijavili su svećenika Vlahovića Ministarstvu unutarnjih poslova da ih je 5. studenog prošle godine, a iz njima nepoznatih razloga, zaustavio u prometu u svom osobnom automobilu. Sa sobom je imao policijsku palicu te se lažno predstavio kao policajac šibensko-kninske Policijske uprave. Kako mještani tvrde, pritom im je prijetio batinama i privođenjem ako se ne budu ponašali "u skladu s njegovim naredbama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Vojnom ordinarijatu nisu htjeli komentirati ponašanje župnika Vlahovića, a sličan odgovor dobiven je i iz Ravnateljstva policije gdje je don Vlahović, kao kapelan, službeno zaposlen. 

"Obavještavamo vas kako su izvršenim provjerama utvrđene nepravilnosti u postupanju policijskog službenika-kapelana na dan 5. studenoga 2017. godine. Utvrđeno je kako je do njegove reakcije došlo isključivo radi upozorenja građana o sigurnosti prometa na cestama. Dodatno vas obavještavamo kako je policijski službenik-kapelan upozoren na utvrđene nepravilnosti u postupanju te je s njegovim postupanjem upoznat njegov nadređeni rukovoditelj radi eventualnog poduzimanja daljnjih mjera i radnji iz njegove nadležnosti", stoji u odgovoru Ravnateljstva policije, a identičan odgovor dobio je i Jašo Lepur, očuh Luke Ojurovića, mladića koji je cijeli slučaj prijavio policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima Jaše Lepura, kad je sutradan došao u benkovačku policijsku postaju, rečeno mu je da događaj od večeri prije, koji je njegov sin telefonski odmah prijavio, nije zabilježen, iako su dežurnom policajcu dali registraciju vozila koje je kapelan koristio te večeri. Na upit je li policija pokušala zataškati incident s kapelanom koji se zaigrao prometnog policajca, ali ni na taj, kao i na prethodne upite, odgovor nije stigao, piše Slobodna Dalmacija.

Cijelu priču možete pročitati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo