SAD JE U SAMOSTANU / Svećeniku u Slavoniji zabranjena služba. Slao je poruke maloljetniku: 'Hajde da se malo provozamo...'

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Posebno zabrinjavajuća situacija bila je i činjenica kako je spomenuti svećenik tad radio u jednoj školi kao vjeroučitelj. Ipak, nedugo nakon incidenta dobio je otkaz

7.6.2024.
8:51
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Požeška biskupija zabranila je obavljanje svećeničke službe svećeniku koji je 2022. godine 16-godišnjaku slao poruke eksplicitnog sadržaja, piše 24 sata.

Roditelji su priču ispričali medijima prošle godine. Njihov sin bio je uznemiren zbog poruka, a jedna od njih glasila je: "Hajde da se večeras nađemo i malo provozamo mojim automobilom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladić se dopisivao sa svećenikom preko aplikacije u kojoj se koriste pseudonimi pa nije znao i nije mogao znati da se radi o njegovom župniku.

"Svećenik je došao tu gdje živimo, na početak ulice, i naše dijete ga je srelo putem. Kad je došao do njega, svećenik je otvorio prozor automobila i rekao: ‘Ja sam, sa mnom si se dopisivao, uđi u automobil’. On je pobjegao kući i rekao nam što je bilo", ispričali su roditelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
znao, a nije reagirao /

Papa prihvatio ostavku poljskog svećenika koji je ignorirao zlostavljanja djece u Crkvi

Image
znao, a nije reagirao /

Papa prihvatio ostavku poljskog svećenika koji je ignorirao zlostavljanja djece u Crkvi

Cijeli slučaj prijavljen je policiji i Požeškoj biskupiji koja je svećenika odmah maknula iz malog mjesta u Slavoniji.

"Nisu nam htjeli reći gdje je, osim da je u samostanu u blizini i da mu je zabranjeno sve osim sprovoda", rekli su roditelji nakon podnesene prijave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom čitavog postupka, Požeška biskupija bila je u kontaktu s obitelji, naveli su u svom odgovoru na novinarski upit. No, neslužbeno se doznaje da su crkvene vlasti kontaktirale obitelj samo prije godinu dana, kada je cijeli slučaj postao javan.

Posebno zabrinjavajuća situacija bila je i činjenica da je spomenuti svećenik tad radio u jednoj školi kao vjeroučitelj. Nedugo nakon incidenta dobio je otkaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO Puštaj techno, propovijedaju na TikToku, imaju zornica challenge. Oni su cool svećenici: 'I klanjanje prenosimo uživo'

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo