NIMALO OBIČAN SVEĆENIK: / Don Ante iz Makarske završio je vojnu školu, ide u teretanu, a vrbovali su ga modni agenti

Image
Foto: Facebook/Ante Žderić

Prvo je završio studij arheologije i povijesti nakon čega je odradio vojni rok i završio vojnu školu za pričuvne časnike.

25.11.2016.
10:57
Facebook/Ante Žderić
VOYO logo

Početak je to priče o 36-godišnjem don Anti Žderiću koji posljednjih šest godina služi u crkvi sv. Marka u Makarskoj. Njemu su nakon vojne škole ponudili da ostane u vojsci kao djelatna osoba, no on je pošao drugim putem. 'Bog me odveo u drugom smjeru i upisujem se na Katolički bogoslovni fakultet u Splitu', rekao je don Ante za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sport i moda

Don Ante je čest posjetitelj teretane, bavi se plivanjem i veliki je zaljubljenik u putovanja. Nekoliko agencija svojedobno mu je nudilo angažman, no makenenstvo ga nikada nije zanimalo.

'Uvijek sam više volio privatnost, ali rado surađujem i imam jako mnogo prijatelja iz tog modnog svijeta. Iako se ipak nisam odlučio baviti manekenstvom, smatram da je teološko mjesto i teretana i sportska dvorana, ali i modna pista', kaže don Ante.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KONTROVERZNI SVEĆENIK NE ODUSTAJE: /

'Istinska žena je poslušna Bogu, Crkvi i mužu koji je ne tuče'

Image
KONTROVERZNI SVEĆENIK NE ODUSTAJE: /

'Istinska žena je poslušna Bogu, Crkvi i mužu koji je ne tuče'

Ovog, za Hrvatsku, neobičnog svećenika, odlično su prihvatili mladi kojima se približio svojim načinom života i razmišljanjem.

Osvojio mlade

'Moje vrijeme je sada, ne za sto godina ili prije sto godina. Želim po svemu pripadati ovom vremenu - po kulturi, načinu odijevanja te načinu ophođenja s mladima. Jer svaki bi drugi pristup bio anakron. Mladi su prihvatili taj moj stav kao svoj. Smatram da im ne treba nametati nikakav sustav. S mladeži treba dijalogizirati, i to tako da si u slobodno vrijeme odjeven u skladu s ovim vremenom i kulturom, da se s njima baviš sportom, te da im na vjeronauku ne držiš predavanja, već razgovaraš s njima kako bi se čulo i njihovo mišljenje', kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlazi za Ameriku

Don Ante trenutačno čeka radnu vizu za Ameriku gdje bi uskoro trebao otići na službu. Iz Makarske će mu, kaže, biti teško otići, ali smatra kako svećenici nemaju svog doma te da su nomadi čiji su životi posvećeni narodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo