SVEĆENIK IZ GORSKOG KOTARA POZIVA ŽUPLJANE DA MIGRANTIMA NE DAJU VODU: / 'Sačuvajmo Europu od najezde islamske imigracije'

Image
Foto: Pixsell

Jedan velečasni, Josip Tomić, pozvao je župljane da ne pruže pomoć migrantima

7.9.2018.
15:00
Pixsell
VOYO logo

Velečasni Josip Tomić, upravitelj župe iz Kupske doline koji vodi Facebook stranicu "Župe Kupske doline - Turke, Kuželj, Brod na Kupi" namijenjenu promoviranju povijesti hrvatske kulture i katoličke vjere, poziva svoje župljanje da ne pomažu migrantima.

Naime, večasni je u svom povećem islamofobnom Facebook postu odlučio pozvati župljane da ne pružaju pomoć migrantima ako im se pojave na pragu kuće, pa čak i da im uskrate vodu i hranu, izvještava Index. Status je kasnije izbrisao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Migranti su najčešće vojni dezerteri i krivovjernici nespremni prihvatiti našu tradiciju

"U ovom slučaju radi se o tzv. imigrantima najčešće muškarcima, vojnim dezerterima, koji se nisu htjeli odazvati pozivu legalne državne vlasti na obranu svoje domovine, kao i sumnjivim kretanjima žena i djece u cilju naseljavanja europskih kulturnih zemalja. Oni nisu spremni prihvatiti našu tradiciju, običaje i kulturu", napisao je Tomić pozvavši nakon toga župljane da migrante ne primaju u kuće te da im ne daju hranu i vodu jer kao "krivovjernici" predstavljaju "neposrednu opasnost" Hrvatskoj i Europi.

Poziva župljane da im ne pomažu hranom i vodom

"Stoga se pozivlju svi župljani da nikoga ne primaju u svoje kuće, ne daju hranu, vodu i prenoćište, te smjesta redarstvenoj vlasti prijave sve one koji nisu im poznati ili nepoznati prolaze našim državnim teritorijem jer oni predstavljaju neposrednu opasnost ne samo Hrvatskom narodu već i Europi. Hrvatska je 500 godina bila predziđe kršćanstva i braniteljica Europe od islamskog krivovjerja. Nastavimo dalje ovu tradiciju i sačuvajmo Europu od najezde islamske ilegalne imigracije", smatra velečasni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Index je razgovarao s velečasnim, a Tomić je kao opravdanje za ono što je napisao našao u navodnim provalama migranata u više kuća u selu Kupari. No, nakon pitanja Indexova novinara ne bi li kršćani trebali svima pomoći hranom i pićem, velečasni se počeo izmotavati. Smatra da je normalno pružiti pomoć hranom i vodom ilegalne migrante, ali da je to zadaća države jer su uglavnom u pitanju ekonomski migranti.

Cijeli, vrlo zanimljivi razgovor u kojemu novinar propituje velečasnikovu dosljednost s kršćanskim naukom tijekom kojega izlaze na površinu duboko zacementirane Tomićeve predrasude prema migrantima pročitajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo