stanovnici se vratili / Svečanim otvaranjem Društvenog doma i knjižnice konačno završena obnova u poplavama stradaloj Gunji

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Izgradnju Društvenog doma i knjižnice pomogli su Ina s 2,5, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH s 1,25 te Ministarstvo kulture s milijun kuna

14.10.2016.
13:53
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Prigodnom svečanošću, u Gunji je u petak otvoren Društveni dom i knjižnica, u čiju je gradnju uloženo oko pet milijuna kuna, a time je završena obnova toga mjesta stradalog prije dvije i pol godine u katasrofalnoj poplavi.

Image
štedi se na materijalima /

Gunja dvije godine nakon poplava: obnovljene kuće nemaju grijanje, žbuku ni kupaonice

Image
štedi se na materijalima /

Gunja dvije godine nakon poplava: obnovljene kuće nemaju grijanje, žbuku ni kupaonice

"Gunja je gotovo u potpunosti obnovljena. Za obnovu su još preostale kuće mještana koji nisu imali pravo na obnovu, ali te će slučajeve riješiti sudovi", izjavio je Hrvoje Lucić, načelnik općine Gunja, koja se nalazi na krajnjem sjeveroistoku Vukovarsko-srijemske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lucić je rekao kako ne zna koliko je točno novca uloženo u obnovu Gunje, ali da je riječ o velikom iznosu. Požalio se kako se međutim ne može živjeti od "lijepih kuća" pa mnogi Gunjanci odlaze u potrazi za poslom, do sada ih je iselilo 500-tinjak.

Image
Foto: RTL

Poplava, Gunja, Rajevo selo

Gunja u svibnju 2014. (FOTO: RTL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je kazao kako su se svi mještani vratili svojim obnovljenim kućama izuzev jednog Gunjanca, koji je još u kontejnerskom naselju i čiji problem s smještajem rješava Ministarstvo branitelja.

Društveni dom i knjižnica u Gunji prostire se na više od tisuću četvornih metara korisnog prostora, koji su oplemenili brojni hrvatski umjetnici poklanjajući svoja umjetnička djela, među kojima i akademik Ivan Kožarić. Njegova je instalacija „Moje sunce za Gunju“ postavljena u samom Društvenom domu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao društveno odgovorna kompanija INA je izradnju Društvenog doma i knjižnice u Gunji pomogla s 2,5 milijuna kuna", naveo je član Uprave INA-e Ivan Krešić dodajući kako su na taj potez INA-u potaknuli razmjeri katastrofalne poplave koji je zadesio Gunju i okolicu prije dvije i pol godine.

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Društveni dom u Gunji

FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored INA-e, izgradnju Društvenog doma i knjižnice pomogli su i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH s 1,25 milijuna te Ministarstvo kulture s milijun kuna, te niz drugih donatora.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo