POVJERENSTVO ĆE ISTRAŽITI SLUČAJ HDZ-OVE NAČELNICE, A IDE I PRIJAVA DORH-U: / 'Sjajan zakonski model je završio u aferi'

Image
Foto: Uprava općine Lovrec/Facebook
7.2.2020.
13:22
Uprava općine Lovrec/Facebook
VOYO logo

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je otvorilo predmet u slučaju Anite Nosić, HDZ-ove načelnice Općine Lovreć, koja je preko APN-a uz državnu subvenciju kupila stan u Zagrebu. Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja prijavit će slučaj DORH-u, piše Jutarnji.

Presjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u petak kako je ponašanje načelnice apsolutno neprimjereno te vjeruje da će stranačka tijela odlučivati o tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz onoga što sam pročitao, to je apsolutno neprimjereno ponašanje. Neprihvatljivo mi je da sjajan zakonski model kako da mladi dođu do stana, kojeg sam ja autor, završi u ovakvoj aferi. Vjerujem da će nadležna stranačka tijela odlučivati o tome", istaknuo je Bačić u izjavi novinarima u Saboru komentirajući slučaj načelnice Nosić.

Image
MLADA HDZ-OVA NAČELNICA LOVREĆA OSTAJE BEZ FUNKCIJE I BEZ STANA U ZAGREBU! /

Mora vratiti 72.000 €, a prijeti joj još nešto

Image
MLADA HDZ-OVA NAČELNICA LOVREĆA OSTAJE BEZ FUNKCIJE I BEZ STANA U ZAGREBU! /

Mora vratiti 72.000 €, a prijeti joj još nešto

Osvrnuo se i na intenzivna ažuriranja imovnskih kartica državnih dužnosnika, nakon recentnih afera s manjkavim ili netočnim podacima, rekavši da je on svoju ispunio prije 17 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U imovinsku karticu sam unio kuću i vikendicu jer su se tada kartice drugačije popunjavale i nisam upisao u nju okućnicu. Prije tri, četiri mjeseca sam dodao i zemljište i procijenio mu vrijednost. K tome, kontaktirao sam i prijatelja i nanovo procijenio kuću i vikendicu, pa sam i to unio u karticu. Površina objekata nije se mijenjala", rekao je.

'Javnost s pravom očekuje od političara da imovina bude jasna'

Istaknuo je i da je popunjavanje imovinske kartice vrlo važan segment koji ukazuje na vjerodostojnost i transparentnost postupanja političara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Javnost s pravom očekuje od političara da, kada stupimo na dužnost, naša imovina bude jasna, transparentna i dostupna građanima, kako bi se prilikom izlaska iz politike znalo kako smo postupali, jesmo li se vodili načelom da zanemarimo privatno i brinemo o javnom. Moramo biti pažljivi da upravo u ovom segmentu ne bude tajni. Ako tako ne postupamo, to se nama političarima obija o glavu", poručio je Bačić.

Što se tiče nagađanja da će biti kandidat za potpredsjednika HDZ-a u timu Andreja Plenkovića na predstojećim unutarstranačkim izborima, kazao je da će tijekom dana biti donijeta odluku o sastavu tima koji bi s Plenkovićem išao u ovu izbornu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je da nije prihvaćeno da kandidatkinja za potpredsjednicu bude izabrana neovisno o tome koliko glasova dobila, ali će svakako predložiti jednu kolegicu za potpredsjednicu. "Pozivam sve stranačke prijatelje da u ovoj izbornoj utakmici vodimo računa o sebi, ali i o HDZ-u. Kako ćemo postupati u unutarstranačkim izborima itekako će se reflektirati na rezultate HDZ-a na parlamentarnim izborima. Ne možemo svi misliti isto, kad svi misle isto u pravilu nitko ne razmišlja, ali trebamo voditi računa o očuvanju rejtinga HDZ-a", apelirao je Bačić.

Komentirao i stranačke izbore

Dodao je i da se s alternativom unutar stranke mogu konfrontirati, a da zadrže civilizacijsku razinu. "Svatko ima pravo reći što misli, ali vodimo računa jedni o drugima i o stranci", pozvao je. Drugo mjesto HDZ-a u anketama smatra odrazom predsjedničkih izbora na kojima je pobijedio Zoran Milanović. Ta je pobjeda bila vjetar u leđa SDP-u, ali uvjeren sam da ćemo ih i prije ljeta stići i ponovo preuzeti prvo mjesto, smatra Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bačić ne strahuje da bi uz Plenkovića mogli biti izabrani kandidati za zamjenika i potpredsjednike iz druge opcije. "Ne bojim se ničega, kako odluče članovi to je najbolje rješenje za HDZ. Uvjeren sam u pobjedu Andreja Plenkovića“, naglasio je Bačić, a o mogućoj oporbi u Predsjedništvu kaže "bit će onako kako bude". Nakon izbora nema oporbe, svi moramo biti jedno i ići u pobjedu na parlamentarnim izborima, istaknuo je. Smatra da se HDZ odlično postavio u postupku donošenja zagrebačkog GUP-a.

Sve primjedbe iz javne rasprave za nas su dobrodošle, a predložili smo amandmane koji ne idu u prilog niti jednom partikularnom interesu nego općem dobru u Zagrebu, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo