BORBA ZA VLAST / Sve veća netrpeljivost među Hureminim sinovima!

Image
Foto: RTL

I dok je Mustafa uvjeren da je on taj koji će naslijediti oca, odnos među Hureminim sinovima je sve napetiji… Ne propustite pogledati novi nastavak serije 'Sulejman Veličanstveni', večeras u 21 sat na RTL Televiziji!

12.11.2013.
13:53
RTL
VOYO logo

Sulejman sve teže podnosi približavanje dana kada će morati prepustiti prijestolje jednom od svoja tri sina. Mehmet je preminuo, na Džihangira se ne može računati zbog bolesti, zbog čega su u utrci ostali Mustafa, Selim i Bajazit. I dok je Mustafa uvjeren da je on taj koji će naslijediti oca, odnos među Hureminim sinovima je sve napetiji… 

U večerašnjoj epizodi serije „Sulejman Veličanstveni“ u sultanov harem stižu nove robinje, među njima i Mlečanka Cecilia Vanier Baffo koja moli Hurem da je vrati kući. Hurem odbija to učiniti i zaželi joj dobrodošlicu u sultanov harem u kojem su sve robinje jednake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sulejmana, pak, razljuti činjenica da su janjičari bez njegovog odobrenja stali uz Mustafu, a bratski odnos između Selima i Bajazita svakim je danom sve lošiji, pogotovo jer svi iščekuju sultanovo imenovanje upravitelja Manise.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Iako je imao čak 18-ero djece, Sulejmana su nadživjela samo Huremina djeca, sinovi Selim i Bajazit, te kćer Mihrimah. Iako se mislilo da su braća bila složna, Selim i Bajazit su u stvarnosti bili posve različitog karaktera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjesničari tvrde da nisu bili dobri ratnici, ponajviše zato što nisu bili pravilno obučeni za vojsku i vladavinu državom jer je Sulejman htio da ga naslijede sinovi Mustafa ili Mehmet. S obzirom da ih nije vodio u pohode, Sulejman je Selima i Bajzita imenovao upraviteljima pokrajina u blizini prijestolnice. Kako su imali puno 'praznog' vremena i nisu ratovali, Bajazit je svoj život posvetio vježbanju i učenju, a godinu dana starijeg Selima više su zanimale žene i alkohol.

Nakon Mustafine smrti 1555. između braće je započeo pravi mali rat za preuzimanje trona. Bajazit je postao sve ambiciozniji i vlastoljubiviji te se čak posvađao s ocem prije nego li je krenuo u borbu protiv brata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Njegova pobuna nije uspjela pa je Bajazit pobjegao perzijskom (iranskom) caru Tahmaspu. Nakon nekoliko godina, Sulejman ih je sve dao pogubiti, a 35-godišnji Selim II. naslijedio ga je kao sultan i kasnije dobio nadimak Pijandura.

Ne propustite pogledati novi nastavak serije „Sulejman Veličanstveni“, večeras u 21 sat na RTL Televiziji!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više novosti o seriji možete pratiti i na službenoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/Sulejman.Velicanstveni.RTL

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo