SVE ŠKOLE U ŽUPANIJI PREŠLE NA ONLINE NASTAVU - OSIM JEDNE: / Ravnateljica kaže: 'Situacija je dobra', ali neki roditelji strahuju

Image

'Ne vidimo nikakvog razloga da krenemo na C model nastave.

22.3.2021.
8:35
VOYO logo

Zbog loše epidemiološke slike i velikog broja novozaraženih koronavirusom, od danas su učenici predmetne nastave u svim školama u Primorsko-goranskoj županiji prešli na tzv. model C, odnosno onlien nastavu. Izuzev jedne. Osnovna škola Vežica u Rijeci jedina u toj županiji nastavlja s nastavom u učionicama za sve učenike.

Naime, Učiteljsko vijeće vežičke škole donijelo je drugačiju odluku. Pozivajući se na Zakon o odgoju i obrazovanju za osnovne i srednje škole, Statut škole, te Modele preporuka za rad u uvjetima povezanim s bolesti COVID-19, kao i mišljenje školskog liječnika ta je škola donijela odluku da zbog povoljne epidemiološke slike trenutno nema potrebe za promjenom oblika nastave, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAKON ISTARSKE I DUBROVAČKE, JOŠ JEDNA ŽUPANIJA UVODI ONLINE NASTAVU: /

'Moramo to učiniti da bi se širenje zaraze smanjilo'

Image
NAKON ISTARSKE I DUBROVAČKE, JOŠ JEDNA ŽUPANIJA UVODI ONLINE NASTAVU: /

'Moramo to učiniti da bi se širenje zaraze smanjilo'

'Ako se situacija pogorša, donijet ćemo drugačiju odluku'

Ravnateljica Violeta Nikolić kaže da će tako biti sve dok se epidemiološka situacija ne pogorša.

"Kod nas je situacija dobra i ne vidimo nikakvog razloga da krenemo na C model nastave. Imamo jednog zaraženog učenika i desetak u samoizolaciji, a ta im mjera nije izrečena zbog škole, već zbog pojave virusa u obitelji. Smatramo da je svaki dan proveden na nastavi u školi dragocjen za mentalno zdravlje učenika. Ravnatelji prate situaciju u školi zajedno sa stručnim službama i znamo ima li transmisije u školi ili se ona događa izvan škole. Kod nas unutarnje transmisije nije bilo. Ako se epidemiološka situacija pogorša, donijet ćemo odluku o drugačijem obliku nastave", objasnila je ravnateljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, kako piše Novi list, dio roditelja ne podržava takvu odluku smatrajući da to vodi ugrožavanju zdravlja i sigurnosti učenika, nastavnika i njihovih obitelji.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo