SVE OTKAČENIJA KAMPANJA ZA IZBORE: / Dok jedni imaju problema s pravopisom, drugi obnavljaju pipe i grade fontane, treći - uriniraju

Image
Foto: RTL/Screenshot

Kampanja za lokalne izbore puna pravopisnih grešaka, lošeg talijanskog, obnove pipa i izgradnje seoske fontane, a najbolje tek kreće, izbori su sve bliže, pa pripremite kokice

28.4.2021.
9:03
RTL/Screenshot
VOYO logo

Biografiju punu pravopisnih grešaka objavila je na svojoj stranici profesorica hrvatskog Jelena Pavičić Vukićević, pa je obrisala. Kao i Miroslav Škoro, koji je brže bolje prepravio jumbo plakate na kojima se biračima obratio na krivom talijanskom jeziku. Stanovnici Preka su uz račun za vodu dobili i pismo HDZ-ovog načelnika, a u Belom Manastiru se vlast hvali da je popravila pipu u gradskom parku, javlja RTL.

HDZ-ov Jure Brižić u pismu mještanima Preka hvali se svojim uspjesima, zahvaljuje na povjerenju, i nada se uspješnoj budućoj suradnji. Ali, kaže, nije to predizborni trik, to je samo zahvala. U Belom Manastiru HDZ je doslovno otvorio slavinu. Pohvalili su se s fotografijom prije i poslije. Uz tekst objavljen pa uklonjen s njihove službene Facebook stranice, ističu zasluge njihova gradonačelnika Tomislava Roba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je zajedničko načelniku Općine Podgorač Goranu Đaniću i pokojnom Milanu Bandiću osim što su dugo bili na vlasti? Ljubav prema fontanama. Slavonska naselja s 400 stanovnika nemaju kanalizaciju ni asfalt, ali zato će dobiti dvije fontane za ukupno 340 tisuća kuna.

Image
ŠKORO SE POŽALIO: /

Mene se napada jer imam pjesmu s jednim klincem...; Nema toga što nisam bio - i četnički zet, ustaša i antisemit'

Image
ŠKORO SE POŽALIO: /

Mene se napada jer imam pjesmu s jednim klincem...; Nema toga što nisam bio - i četnički zet, ustaša i antisemit'

Problemi s pravopisom

Neki bi trebali na popravni ispit jer su im gramatika i pravopis sramotni, a, zanimljivo, opravdanje svi traže u tiskari. Nakon HDZ-ove "nedemagogije", tiskarsku grešku na dvojezičnom plakatu u Istri ima i Miroslav Škoro. Tek nakon što je netko to objavio na društvenim mrežama, shvatili su da se srce ili cuore piše sa c.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najmanje 80 posto ljudi u Istri znaju da je to pogrešno napisano i stanu i gledaju i pitaju se što je ovo. Domovinski Pokret je postigao jedan dodatan element reklame. Na kraju sve je pitanje srca'', rekao je novinar Valmer Cusma. Loš talijanski Domovinskog pokreta otkriven je isti dan kada i Škorin duet s problematičnim reperom.

Krive su tiskare, krivi su šefovi multimedije, krivi su dizajneri stranice. Baš te zadnje okrivili su u timu Jelene Pavičić Vukičević zbog njezine biografije prepune gramatičkih i pravopisnih pogrešaka. Da stvar bude još gora, aktualna gradonačelnica je profesorica hrvatskog, u biografiji se navodi ljubav prema hrvatskom jeziku, ali i da "predava" kao profesorica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vuco urinirao

Popravni treba i Siniši Vuci, doduše iz lijepog ponašanja. "Wannabe" gradonačelnik snimljen je kako urinira po Splitu. Ubrzo se oglasio trijezan i ozbiljan Vuco. "Evo namještenom snimkom sam uspio dokazati kako u ovoj našoj domovini sve ono što je negativno i nebitno širi se brzinom munje", izjavio je Vuco.

U Splitu su na površinu isplivali i duhovi prošlosti. 1994. i Ivica Puljak koji pjeva ustaške pjesme. Jedan od spotova o kojem se najviše priča je onaj Hermana Vukušića. Čudne maske, stado ovaca koje bleje, sve je to parodija na neispunjena obećanja, dok psihijatar leži na hrpi balvana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvijezda šala i mimova, Davor Filipović, u jednom od spotova pokazuje da je nekoć bio i košarkaška zvijezda. Vice 'konkretno' Mihanović otišao je korak dalje i objavio pomalo neshvaćen radijski spot, od kojeg malo bole uši. Vice želi uštimati Split kao što je uštimao ovaj zbor.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo