Trbuhom za kruhom / Sve da se domognu EU: Migranti se skoro utopili u ledenom Dunavu, spasila ih policija kod Batine

Image
Foto: osjecko-baranjska-policija.gov.hr

Muškarci su bili umorni, iznemogli i pothlađeni te su ih policajci utoplili i pozvali Hitnu medicinsku pomoć

4.2.2020.
14:53
osjecko-baranjska-policija.gov.hr
VOYO logo

Policijski službenici granične policije Beli Manastir u današnjem su obavljanju redovnog obilaska granice plovilom na rijeci Dunav, tri kilometra sjeverno od baranjskog mjesta Batina čuli dozivanje u pomoć na stranom jeziku.

Kada su se približili uočili su u Dunavu nekoliko osoba koje plutaju po rijeci i koje se držeći za gumene zračnice kotača pokušavaju domoći Hrvatske obale. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenici su izvukli muškarce iz vode te ih smjestili na policijski brod, i ustanovili da se radi o četvorici migranata u dobi od 30-ak godina, koji su pokušali prijeći rijeku Dunav iz smjera Republike Srbije.

Image
Foto: osjecko-baranjska-policija.gov.hr

Muškarci su bili umorni, iznemogli i pothlađeni te su ih policajci utoplili i pozvali Hitnu medicinsku pomoć. Zajedno sa spašenim muškarcima plovilom su došli do službenog veza za policijske brodove na Zelenom Otoku u Baranji i čekali dolazak hitne pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

Za to su im vrijeme policijski službenici dali deke i suhu odjeću kako bi se ugrijali te im pripremili tople napitke i hranu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djelatnici Hitne medicinske pomoći pregledali su spašene osobe i pružili im liječničku pomoć. Utvrdili su da muškarci nisu ozlijeđeni te da su zdravi, ali pothlađeni.

Nakon što su se oporavili, migranti su prevezeni u prostorije Postaje granične policije Beli Manastir, gdje je u tijeku utvrđivanje njihovog identiteta te daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu.

Image
Foto: osjecko-baranjska-policija.gov.hr


O ovom po život opasnom pokušaju nezakonitog prelazaka rijeke Dunav u zimskim uvjetima odmah je obaviještena i granična policija Republike Srbije kako bi prevenirala ovakve pokušaje, obzirom na stvarnu opasnost po život tih ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo