Švaljek: U programu za oporavak ima malo zena

'Ni od koga nije prepisan. U trenutku kad je program nastao bila sam u Japanu pa se može reći da su neki vjetrovi zapuhali i iz Japana. U programu ima malo zena', izjavila je Švaljek.

23.4.2010.
17:07
VOYO logo

Nakon što je premijerka Jadranka Kosor na središnjoj svečanosti WinDaysa u Rovinju vršila propagandu vladinih mjera za oporavak gospodarstva, Sandra Švaljek i Željko Perić, članovi njezina savjetničkog tima, nastavili su njenim stopama u nizu neformalnih kontakata i javnih istupa, popratio je Večernji list.

Moderator panel-rasprave Zoran Šprajc zatražio je od savjetnice, koja je samo tjedan dana prije predstavljanja mjera izjavila kako u Vladi nema političke volje za reforme, da prizna od koga su prepisali program, s obzirom na to da su tako tvrdili i čelnik SDP-a Zoran Milanović i čelnik HSLS-a Darinko Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ni blizu, hladno, hladno. Ni od koga nije prepisan. U trenutku kad je program nastao bila sam u Japanu pa se može reći da su neki vjetrovi zapuhali i iz Japana. U programu ima malo zena", izjavila je Švaljek.

"U situaciji smo da ništa u sustavu ne funkcionira. Pretpostavljam da se radi u prvoj fazi u kojoj tek trebamo uspostaviti funkcioniranje mehanizama.... Za brodogradnju je do sada potrošeno 23 ili 24 milijarde kuna, a da su ta sredstva bila usmjerena u ICT-sektor, bilo bi to milijun kuna po svakom zaposlenom! A 30 posto svjetskoga gospodarskog rasta temelji se na ICT-sektoru. Nadam se stoga da će Vlada usmjeriti dio novca u ICT", kazao je Darko Delač s Verna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo i na činjenicu da u vladinom programu za oporavak kolčina novca utrošena u brodogradnju ne odgovara pozornosti koja je brodogradnji poklonjena: ta se djelatnost spominje u rečenici sastavljenoj od samo deset riječi.

Prethodni članci:

arti-201004210565006 arti-201002170218006 arti-201004120869006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo