UHIĆENI NAČELNIK / Suvlasnik je kuće od 100 m2, ima OPG, ali i kredit od 100 tisuća eura. Ovo je Turčinova imovinska kartica

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Načelnik općine Murter - Kornati Toni Turčinov magistar inženjer po zvanju je agronom, a nije član niti jedne političke stranke

15.2.2023.
10:12
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Mjesečno zarađuje načelničku neto plaću koja je manja od 10 tisuća kuna, vlasnik je OPG-a, ima kredit od skoro 100 tisuća eura. Načelnik općine Murter, Toni Turčinov, uhićen je u srijedu ujutro, a u tijeku je i pretraga njegova doma.

Ovaj načelnik objavio je novu imovinsku karticu u kojoj stoji da prima načelničku plaću u neto iznosu nešto manjem od 10 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik je OPG-a domišljatog naziva Toni Turčinov, a prema podacima iz imovinske kartice dobio je subvenciju Agencije za plaćanje u poljoprivredi u iznosu od 300.000 kuna neto jednokratno. Navodi se i godišnja subvencija iste agencije u iznosu od 6450 kuna. Pod svrhu obje subvencije naveden je "poticaj (potpora) poljoprivrednoj ili drugoj djelatnosti".

Nositelj je i kredita u Erste bank, a početni iznos glavnice iznosi 96.634,43 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SLUČAJ BORDEL? /

Turčinov odvjetnik za Danas.hr: 'Bio sam u kontaktu s njim kad mu je policija upala'

Image
SLUČAJ BORDEL? /

Turčinov odvjetnik za Danas.hr: 'Bio sam u kontaktu s njim kad mu je policija upala'

Na Murteru ima kuću površine 100 m2 u kojoj je suvlasnik s trećim osobama, približna tržišna vrijednost u trenutku podnošenja imovinske kartice bila joj je 100.000,00 kuna.

Pored toga vlasnik je i motocikla marke Beverly proizvedenog 2011. godine, a čija je vrijednost procijenjena na 10.000,00 kuna. Vlasnik je i štednje od 10.000,00 eura koju je stekao "darovnim ugovorom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik je to čije je trošenje proračunskog novca u austrijskom bordelu ranije šokiralo javnost. 1560 eura koje je i potrošio u bordelu, uplatio je na račun općine. Turčinov je tvrdio da je karticu u klubu upotrijebio greškom jer je slična njegovoj privatnoj kartici te da je, kako bi obeštetio Općinu, osobno podmirio trošak smještaja općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal. Uhićenje nam je potvrdio njegov odvjetnik Fran Olujić koji je pak rekao da u tom trenutku ne zna razlog uhićenja.

Više pogledajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo