tužna priča / Sutra se zatvara još jedan stečaj: nastavlja li se agonija Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica?

Nadali su se mještani kako će Bjelolasica biti uspješna poslovna priča. Uredili su starine, izgradili nove apartmane. Neki su stali na pola puta...

19.12.2017.
18:56
VOYO logo

Hoće li se nastaviti agonija Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica? Sutra se zatvara još jedan natječaj i još jedan pokušaj prodaje dijela imovine nakon proglašenog stečaja 2013.

Na Bjelolasici - pustoš. U olimpijskom centru gospođa Ranka bila je sobarica, ali od kada je izgorio ova majka troje djece nema posla. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dok je radila Bjelolasica znači bilo je i turista i turizma, mogao je domaćin prodat sira ili nešto, a ovako nema nigdje žive duše", kaže nam Ranka Vukosanović.

Nadali su se mještani kako će Bjelolasica biti uspješna poslovna priča. Uredili su  starine, izgradili  nove apartmane. Neki su stali na pola puta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je njihova poslovna sudbina neizvjesna, baš kao i ona Bjelolasice. 

Ovdje je sve odavno napušteno, paviljoni su prazni i propadaju, a kiša koja nemilice pada samo dodatno pogoršava ionako lošu sliku. Stečajni upravitelj za RTL je potvrdio kako je bilo interesa i obilazaka, ali očito nedovoljno ozbiljnih jer za sada na natječaj nije stigla nijedna pisana ponuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natječaj je otvoren do 20. prosinca pa još ima nade da će 11. pokušaj prodaje imovine uspjeti. Prodaju se paviljoni, sportski tereni, skijališta, restoran, zemljište - sve procijenjeno na 50 milijuna kuna ali se nude za znatno manji iznos - svega 19 milijuna kuna. 

"Očekujemo bar jednu ponudu ako je moguće, a ako ne onda ćemo vidjet za daljnje dal će trebat odluka skupštine vjerovnika ili možemo još i dalje spuštat cijenu/blic/Po novom stečajnom zakonu su 4 dražbe, na FINI, na zadnjoj dražbi je početna cijena jednu kunu, al ovo ide po starom zakonu", ističe Tomislav Đuričin, stečajni upravitelj HOC Bjelolasica d.o.o.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razumljivo je zašto pojedinci odavdje žele pobjeći glavom bez obzira.

Obnova bi, kaže gradonačelnik značila puno jer je na Bjelolasici svojevremeno radilo 150 ljudi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi se nadamo ipak da će se pojaviti jedan privatni investitor koji će donijeti svježi kapital i razvijati Bjelolasicu, naravnu uz sve tehničku pomoć Grada", jasno će Dalibor Domitrović, gradonačelnik Ogulina.

Dok državi baš i nije - lokalnim vlastima jako je stalo. Ništa čudno jer je ona svojedobno bila gospodarski i turistički zamašnjak toga kraja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sasvim drukčija slika zato na zagrebačkom Sljemenu gdje se u 19 sati otvara ovogodišnja sezona skijanja! Od tamo se uživo u RTL Danas javila naša novinarka Ivona Hemen

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo