afera masoni / Suspendiran zamjenik Glavne državne odvjetnice Dražen Jelenić, prijeti mu i stegovni postupak

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Državnoodvjetničko vijeće je zaključilo kako je mjera udaljenja opravdana budući da bi daljnje obavljanje dužnosti dovelo u pitanje funkcioniranje Državnog odvjetništva

16.4.2021.
17:20
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Zamjenik Glavne državne odvjetnice RH, Dražen Jelenić, privremeno je suspendiran, objavljeno je na službenoj stranici Državnoodvjetničkog vijeća.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Državnoodvjetničko vijeće je na sjednici održanoj 13. travnja 2021., na temelju odredbi iz članka 97. stavka 2. alineja 3. i 4. Zakona o Državnoodvjetničkom vijeću odlučilo da se zamjenika Glavne državne odvjetnice Republike Hrvatske privremeno udaljuje od obavljanja državnoodvjetničke dužnosti na tri mjeseca, počevši od 14. travnja 2021".

"Državnoodvjetničko vijeće navedenu je odluku donijelo nakon razmatranja zahtjeva od 6. travnja 2021. koji je Vijeću podnijela Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske i koji se odnosi na pokretanje stegovnog postupka protiv zamjenika Glavne državne odvjetnice Republike Hrvatske, zbog osnovane sumnje da je počinio stegovno djelo iz članka 85. stavka 2. točke 7. Zakona o Državnoodvjetničkom vijeću ponašanjem suprotnim načelima Etičkog kodeksa državnih odvjetnika i zamjenika državnih odvjetnika kojim se nanosi šteta ugledu državnog odvjetništva, predlažući izricanje stegovne kazne razrješenja od dužnosti te zahtijevajući privremeno udaljenje dužnosnika od obavljanja dužnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državnoodvjetničko vijeće je zaključilo kako je mjera privremenog udaljenja razmjerna i opravdana budući da bi daljnje obavljanje državnoodvjetničke dužnosti dovelo u pitanje uredno funkcioniranje Državnog odvjetništva Republike Hrvatske kao samostalnog i neovisnog pravosudnog tijela.

Vijeće će, nakon razmatranja zahtjeva za pokretanje stegovnog postupka, donijeti odluku i o njoj obavijestiti javnost", objavili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo