NE ZNA SE KAD ĆE KUĆI / Supruga Veljka Marića se nada predsjedničinu pomilovanju, ali na njega ne računa

Stigao je u Hrvatsku, a kad će kući, još se ne zna. I dok je izručenje branitelja Veljka Marića koji je u Srbiji osuđen na 12 godina zatvora postalo prvoklasno političko pitanje, kojim se danas hvali i premijer, Marića je u Remetincu prvi put posjetila supruga s djecom. Kaže, sad mu je puno bolje

3.6.2015.
18:35
VOYO logo

U posjet suprugu kojeg je pet godina posjećivala po srpskim zatvorima, Marijana Marić stigla je sa sinovima. Dva sata kasnije nije se ni trudila sakriti emocije.

"Presretan, Veljko je presretan, još je pod dojmom, ali oduševljen. Puno je bolje, to isto moram reći", kaže supruga Marijana Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov transfer u Hrvatsku, izborilo je Ministarstvo pravosuđa, što je tvrdi premijer "malo neobično". Nije neobično da se, otklanjanjem kamena spoticanja između Srbije i Hrvatske hvale i druga ministarstva.

"Razgovarao sam s gospodinom Vučićem tijekom ovih turbulentnih tjedana nekoliko puta, naravno bez javnosti, nismo od toga htjeli raditi predstavu. To je moj dug prema svakom hrvatskom državljanui, koji se nađe, nažalost, u takvoj situaciji", rekao je premijer Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što smo započeli prije nekoliko godina, predsjednik Josipović i ja, ova Vlada je dovršila i nadam se da nitko to neće koristiti u politikantske svrhe i reći da je i ovo neki od hrvatskih predizbornih trikova", kaže ministar branitelja Predrag Matić.

Kao uvjet za izručenje, sud u Bjelovaru morao je potvrditi kaznu od 12 godina zatvora za ubojstvo srpskog civila Petra Sljepčevića. Iako je Srbija protiv Marića pokrenula još jednu istragu, u Hrvatskoj se, potvrdilo nam je Državno odvjetništvo, takva istraga ne vodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istraga traje već dvije godine i stoji na mjestu", poručuje Marijana Marić.

Marića sada očekuju najmanje tri tjedna u Centru za dijagnostiku, nakon čega će Uprava za zatvorski sustav odlučiti gdje će izdržavati ostatak kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijana se nada i predsjedničinu pomilovanju, no na njega ne računa, za sad joj je najbitnije, da je njezin suprog stigao u Hrvatsku.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo