diskriminatorna odluka / Suludi plan zagrebačke vlasti? 'Prvo ćemo sami platiti skupe spremnike za otpad, a onda će ih Grad zamijeniti'

'Mislim da je to diskriminatorna odluka Gradske skupštine Grada Zagreba, gdje se favorizira i protežira uža jezgra grada', rekao je Vladanović

1.9.2022.
20:00
VOYO logo

Zbog novog zagrebačkog modela otpada najviše će problema imati oni koji nemaju kuda sa svojim kantama, nemaju smetlarnike u zgradama. Ispred jedne takve bio je reporter Goran Latković koji je razgovarao s predsjednikom Udruge predstavnika suvlasnika Grada Zagreba, Zdravkom Vladanovićem.

Neće imati druge nego da nabave bokseve i u njih pospreme svoje kontejnere. No, primjerice u Novom Zagrebu gdje ti boksevi za kontejnere ne postoje, stanari trebaju izdvojiti čak 170 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li fer da građani izvan centra moraju sami podmiriti ovaj trošak, dok će im u centru grad o svom trošku osigurati podzemne spremnike, Vladanović odgovara da nije.

"Mislim da je to diskriminatorna odluka Gradske skupštine Grada Zagreba, gdje se favorizira i protežira uža jezgra grada, što ukupno obuhvaća manje od pet posto teritorija i oni će gradskim sredstvima isfinancirati podzemne spremnike, za razliku od nas 95 posto preostalih koji će morati sami platiti ove bezobrazno skupe bokseve", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da misli da je dobro da se krenulo u jedan model rješavanja ovog gorućeg pitanja, no da trenutno rješenje "nije normalno".

Image
neki su već nezadovoljni /

Zagrepčani prokomentirali novi sustav reciklaže u gradu. 'Sumanuto je da kupujemo vrećice'

Image
neki su već nezadovoljni /

Zagrepčani prokomentirali novi sustav reciklaže u gradu. 'Sumanuto je da kupujemo vrećice'

"Osim toga, moram kazati i da, prema onome što sam jučer čuo na sastanku s gradonačelnikom gdje nas je bilo 18, gradonačelnik je najavio da će oni koji će napraviti skupe spremnike iz vlastitih proračunskih sredstava, ti spremnici biti zamijenjeni u dogledno vrijeme podzemnim spremnicima financiranim od grada", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje kako su ostali zatečeni tom činjenicom.

"Što znači dogledno? To nije sutra niti prekosutra, no moglo se krenuti na drugačiji način i postupno krenuti prema podzemnim spremnicima", rekao je Vladanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo