NOVI LIK U SERIJI / Sultanija Šah dolazi na Sulejmanov dvor!

Sultanija Šah uistinu je bila jedna od ukupno pet Sulejmanovih sestara. Povijesni spisi kažu da je Šah svoje djetinjstvo provela sa Sulejmanom u Manisi, dok je on još bio princ.

24.3.2013.
11:41
VOYO logo

U novim epizodama „Sulejmana Veličanstvenog“ Hurem traži nove ideje i planira spletke kojima bi ocrnila Ibrahim-pašu u Sulejmanovim očima. Usijanu atmosferu u Topkapi palači pokušat će smiriti Sulejmanova sestra sultanija Šah koja svojim dolaskom mijenja raspodjelu položaja u haremu…

Topkapi palača ovog se tjedna posebno uređuje za proslavu svetkovine u organizaciji sultanove supruge Hurem, a na kojoj će prisustvovati i sultanija Šah! Iako ju je osobno pozvala Hatidže, Hurem se veseli upoznavanju još jedne Sulejmanove sestre koju dosad nije imala priliku vidjeti. Štoviše, Hurem će se prema njoj lijepo odnositi i ljubazno je ugostiti u palači, što se nimalo neće svidjeti Hatidži. Međutim, niti jedna od njih ne zna da je sultanija Šah dobro upoznata s događajima na dvoru, da zna sve o Hureminim hirovima i Hatidžinim spletkama, zbog čega će pred Hurem glumiti 'dobricu' i tako postati njezina prijateljica i savjetnica, dok je, zapravo, itekako zlobna i promišljena. Neće joj trebati dugo da preuzme zadatak Hureminog potpunog eliminiranja, a u tome će joj pomoći Ibrahim-paša i Hatidže.

Sultanija Šah uistinu je bila jedna od ukupno pet Sulejmanovih sestara. Povijesni spisi kažu da je Šah svoje djetinjstvo provela sa Sulejmanom u Manisi, dok je on još bio princ. Vjeruje se da je Šah bila iznimno draga, dobra žena, vrlo darežljiva, puna ljubavi i dobrote čiji je karakter, ali i sudbinu primijenila udaja za Lutfi-pašu 1523., koji je nakon toga postao velikim vezirom. Međutim, nakon 19 godina braka Šah se razvodi jer joj je suprug u nekoliko navrata nanosio fizičku bol, ali i zbog prevare. Iako je ona u tadašnje vrijeme bila strogo zabranjena i kažnjavala se smrću, Lutfi-paša je ostao živ zahvaljujući Šahinoj želji, ali je izgubio položaj velikog vezira. Sultanija Šah imala je dvije kćeri: Ismihan i Neslihan. Godine 1556. poznati osmanski arhitekt Mimar Sinan u njezinu je čast izgradio džamiju Sah sultana koja se smatra jednim od remek-djela graditeljstva.

Sulejmanovu sestru Šah utjelovljuje Deniz Çakı, 30-godišnja turska zvijezda koja iza sebe ima desetak zapaženijih uloga u televizijskim serijama i filmovima, među kojima je i Hrvatima najzapaženija  uloga negativke Ferhunde iz serije "Kad lišće pada". Opisuju je kao zavodljivu i svestranu ženu koja nikada ne miruje, te je rado svrstavaju u 10 najljepših žena u Turskoj. Kada ne snima, Deniz najradije provodi vrijeme trenirajući boks, slikajući i plešući flamenco, te uživa u društvu glumca Ibrahima Çelikkola za kojeg se, navodno, i udala…

Sultanija Šah kao novo pojačanje u seriji „Sulejman Veličanstveni“ unijet će dodatni nemir, ali i neizvjesnost jer će gledatelji do kraja serije tražiti odgovor na pitanje na čijoj je strani – Hureminoj ili Hatidžinoj? Ne propustite pogledati nove epizode „Sulejmana Veličanstvenog“ od ponedjeljka do četvrtka od 20 sati na RTL Televiziji!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo