Šuker: Ako me pozovu zbog TLM-a na sud, neću bježati

18.5.2010.
17:48
VOYO logo

Ivan Šuker, koji je u Bruxellesu sudjelovao na redovitom godišnjem sastanku ministara gospodarstva i financija EU-a i zemalja kandidata, zamoljen je da komentira privatizaciju TLM-a i upitan je li spreman odazvati se pozivu za svjedočenje u tom slučaju.

"Kao prvo, ne znam da sam pozvan kao svjedok. Drugo, svaki hrvatski građanin zna koje su njegove građanske dužnosti. Ne vidim po čemu bih ja bio različit od ostalih građana. Mislim da nijedan hrvatski dužnosnik, ako se treba odazvati, neće od toga bježati. U Hrvatskoj definitivno treba dopustiti da svaka institucija radi svoj posao i onda će nam svima biti bolje. Treba dati podršku predsjednici vlade, vladi i svim institucijama koje su započeli nesmiljeni obračun s korupcijom", rekao je Šuker, dodajući kako misli da je to "pitanje neukusno i da vodi politikanstvu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče privatizacije TLM-a, vodi se postupak, vodi se istraga i mislim da nije niti poželjno niti uputno da bilo tko od državnih dužnosnika to komentira. Druga stvar, postoje dokumenti i o raspravama na Upravnom odboru fonda za privatizaciju, zna se tko je bio na sjednicama, postoji odluka hrvatske vlade i u tom kontekstu možete otvoriti tisuću drugih pitanja privatizacije, možete otvoriti pitanje zakona o dospjelim, a nenaplaćenim potraživanjima, koji je donijela vlada 2002. i 2003. godine. Možete otvoriti cijeli niz drugih pitanja", rekao je Šuker.

Prethodni članci:

arti-201005140460006 arti-201005120124006 arti-201005170947006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo