'nadmudrivanje' kod posedarja / Sudski vještak o šokantnoj snimci s A1: 'To je bio pokušaj ubojstva s predumišljajem!'

U jednom trenutku jedan od vozača pokušao je izgurati drugi automobil s ceste

27.8.2019.
15:58
VOYO logo

Snimka s autoceste kod Posedarja još je jednom dokazala kako na hrvatskim prometnicama, na žalost, ne manjka neodgovornih vozača.

Naime, na snimci objavljenoj na Facebook stranici "Prometne zgode i nezgode" može se vidjeti kako se dvojica neodgovornih vozača na autocesti kod Posedarja pokušavaju “nadmudriti”. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se čini na temelju snimke, u jednom trenutku jedan je vozač pokušao i izgurati drugi automobil s ceste!?

Stalni sudski vještak za cestovni promet Goran Husinec u izjavi za Vijesti.hr jasno poručuje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U predmetnom slučaju nedvojbeno postoje elementi kaznenog djela 'pokušaj ubojstva s predumišljajem' od strane oba vozača sudionika cestovnog sukoba", rezolutno će Husinec i dodaje: 

"Prvo je prema videoisječku vozač osobnog vozila namjerno naglo zakočio ispred kombija s ciljem da ga prisili na naglo kočenje pri čemu je bio svjestan da se to vozilo pri kočenju kod takvih brzina lako destabilizira te vrlo lako dolazi do udara u ogradu prevrtanja te teških tjelesnih ozljeda s vrlo vjerojatnim i smrtnim ishodom za vozača i putnike ako ih je bilo", tvrdi sudski vještak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obračun protunapadom

Upozorava da je nakon te scene vozač kombija, umjesto da je usporio, udaljio se od napadača te nazvao policiju, što mu je bila građanska dužnost, nastavio obračun protunapadom vozilom. 

"Obračun je nastavljen tako da je vozač kombija napadom svojim vozilom pokušao izgurati osobno vozilo s ceste, čime je prekoračio nužnu obranu jer je opasna situacija za njega bila prestala. Na taj način vozač kombija je po mojem mišljenju napravio isto kazneno djelo jer je vrlo dobro znao da je njegovo vozilo teže i veće te da vrlo lako može namjerno povrijediti i usmrtiti vozača osobnog vozila i putnike u njemu, ako ih je bilo", kazao je za Vijesti.hr Goran Husinec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo