Sudjelujte u izboru: Tko je heroj 2011.?

Iako je pesimizam duboko usađen u našem društvu, postoje i ljudi koji ga svojim djelovanjem poništavaju, bar djelomično.

9.12.2011.
13:58
VOYO logo

U redovnoj godišnjoj reviziji, koja je započela izborom Blamaže godine, dajemo vam da u ime našeg portala prestižnom titulom Faca godine nagradite osobu čije vas je djelovanje ili samo postojanje u 2011. godini nadahnulo i, po vašem mišljenju, usmjerilo naše društvo u pravom smjeru.

Pomnom selekcijom izabrali smo za 15 pojedinaca i grupa građana koji udovoljavaju našim kriterijima, ili uživaju ulogu pozitivaca prema istraživanjima javnoga mnijenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konkurenciji je don Ivan Grubišić, iznenađenje parlamentarnih izbora, zatim mladi inženjer Mate Rimac, koji će od Hrvatske možda jednog dana napraviti ekološki odgovornije društvo.

Ivo Josipović je jedan od najpopularnijih aktualnih političara, Zoranu Milanoviću su stotine tisuća građana dale svoj glas na izborima, Mladenu Bajiću dajemo šansu da bude ocijenjen i vašim glasom kao reakcijom na njegovo glasno "kukurikanje" i borbu protiv korupcije, a Sanju Juras vam nudimo za izbor jer već godinama, pa tako i u 2011., zastupa prava seksualnih manjina, među kojima su žrtve ovogodišnjeg Pridea u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predlažemo i domišljatog Igora Pušenjaka i usput ga potičemo da svoje znanje na polju informacijske tehnologije usmjeri na više od zabave. Skromnog i ponosnog branitelja Aleka Barača Roju predlažemo jer je unatoč općoj besparici vratio desetke tisuća kuna koje je našao! Zatim, hrabru damu Lidiju Gajskiističemo zbog nasrtaja na korporacije koje profitiraju nad ljudskom nesrećom – bolestima, ali predlažemo i Sašu Blagusa, koji je riskiravši karijeru na Institutu Ruđer Bošković progovorio o reformi znanosti, zatiranju mozgova i kršenju ljudskog prava na izražavanje mišljenja na IRB-u.

Borbom za svoja prava, bore se za naša

Predstavnicu radnika Đakovštine Sanju Katić izdvajamo među brojnim radnicima koji su ustali protiv pljačke vlastitog poduzeća i u obranu svojih prava da budu plaćene za svoj rad. Na tom tragu, za heroine 2011. godine nudimo vam radnice Kamenskog, koje su u borbi za svoja prava pokazale da se ne boje niti Ivice Todorića, zatim neustrašive studente Filozofskog fakulteta, koji već godinama ne odstupaju od zahtjeva da se i onima najsiromašnijim pruži pravo na šansu i visoko obrazovanje, odnosno besplatno obrazovanje na svim razinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličnu borbu vodi i dobar dio njihovih profesora, članova novog sindikata Akademska solidarnost, također boraca protiv zaglupljivanja društva i komercijalizacije znanja. I, na kraju, možete nagraditi i Građansku akciju zbog izluđivanja HDZ-a, ali i kao poticaj da se drže svog postizbornog obećanja Kukuriku koaliciji: "Gledamo vas."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo