nemaju kamo / Sudbina stanara Uljanikovih samačkih stanova 'riješena': Izbacuju ih na ulicu, među je njima je i kćer sportske legende

Image
Foto: RTL

Iako je Lovrić najavio da neće izbacivati stanare tih objekata na ulicu i izjavljivao da s Gradom radi na rješenju, prvio dio njih mora iseliti do 9. travnja

29.3.2022.
9:55
RTL
VOYO logo

Nakon što je država lokalnom poduzetniku Iliji Lovriću prodala jedno od brojnih poduzeća propalog brodogradilišta Uljanik, Uljanik Standard, a on s njime dobio i brojne pulske nekretnine, sudbina radnika koji su godinama živjeli u radničkim stanovima i samačkim hotelima bila je neizvjesna.

Iako je Lovrić najavio da neće izbacivati stanare tih objekata na ulicu i izjavljivao da s Gradom radi na rješenju, dio njih mora se iseliti do 9. travnja. Uglavnom se radi o umirovljenicima i ljudima lošijeg imovinskog statusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među njima je i kćer poznatog nekadašnjeg pulskog boksača Alda Banovca, piše Glas Istre.

"Jedna od teških životnih priča je i ona kćeri velikana pulskog boksa Alda Banovca. Pokojni Banovac koji je svojim uspjesima zadužio grad Pulu i ima ulicu nazvanu po njemu na Verudi, srećom nije živ da vidi kako će njegovu kćer izbaciti bez igdje ičega na ulicu", pisao je jedan od stanovnika tog grada spomenutom portalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pismu je istaknuo pitanje kako je moguće da će Grad i Centar za socijalnu skrb dopustiti takvu sramotu da kćerka i unuka velikog sportaša završe na ulici bez pomoći, bez krova nad glavom.

Image
dobar posao ili? /

Za 20 milijuna kuna dobio pola Pule: Država prodala propali Uljanik Standard s nekretninama, a radnici ostaju bez domova

Image
dobar posao ili? /

Za 20 milijuna kuna dobio pola Pule: Država prodala propali Uljanik Standard s nekretninama, a radnici ostaju bez domova

"Njegova kćer Đenis, bolesna i s vrlo skromnom mirovinom, živi u samačkom hotelu Uljanika nakon prerane smrti njenog supruga koji je bio radnik Uljanika. Živi s kćerkom Tamarom koja je invalid, nesposobna za rad, i koja je pod "zaštitom" pulskog Centra za socijalnu skrb. Uzalud je godinama tražila gradski stan od Grada Pule, za sebe i njeno dvoje djece. Nikad ga nije dobila, a radila je fizičke poslove za vrlo malo plaću od koje su teško živjeli", piše Puležanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova obitelj stanjuje u garsonjeri jednog od samačkih domova, a kao i ostali stanari koji za dva tjedna trebaju napustiti objekt, nemaju nikakav alternativni smještaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo