Sud vratio protjeranog Jančića na HRT!

HRT-ov urednik Veljko Jančić privremeno je vraćen na posao nakon gotovo deset mjeseci!

1.2.2011.
15:10
VOYO logo

"Sud me vratio na posao do okončanja postupka s obrazloženjem da se u raspravi ni u jednoj stavci nije pokazalo da sam odgovoran za otkaz. Vraćam se na mjesto urednika koordinatora u informativnom programu, što sam radio i prije otkaza, a kako će to izgledati vidjet ću sutra kada sam uvršten u raspored smjena", kaže nam Veljko Jančić.

Iako je jedan od prijepora koji je Jančića stajao posla navodno bila i njegova uloga favorita u izboru za Ravnatelja HRT-a, zbog čega je "stao na žulj" protukandidatu, v.d.-u ravnatelja HRT-a Josipu Popovcu, Jančić kaže da mu sada ne pada na pamet da se natječe za to mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je potpuno nevažno za temu o ovakvom ishodu radnoga spora. O mjestu ravnatelja neću sada ni pričati, niti razmišljati jer nema smisla. I kada sam dobio otkaz mogao sam ostati u utrci za to mjesto kao i svatko drugi, budući da nisam bio kazneno gonjen", zaključuje Jančić. On je, podsjetimo, prije godinu dana odstupio od natjecanja jer se Programsko vijeće nikako nije moglo dogovoriti o novom ravnatelju.

Nakon toga dobiva otkaz, a HRT ga optužuje za razne malverzacije koje mu, barem u radnom sporu, kao što se da zaključiti iz privremene mjere koju je izrekao Općinski sud, nisu dokazane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201004270847006 arti-201004290265006 arti-201002030260006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo