TKO KAŽE DA PRAVOSUĐE NIJE EFIKASNO? / Sud kaznio muškarca koji je prosio na ulici: Suđeno mu je u odsutnosti, a oduzeto mu je isprošenih 37 kuna

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Muškarca koji je prosio ispred trgovine u Okučanim policiji je prijavio jedan 'dobar' i revan građanin pa je ovaj završio na sudu, a presuda mu je nakon suđenja u odsutnosti izrečena ovih dana

24.10.2022.
9:15
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Muškarca iz okolice Novske, 64-godišnjeg Ivu, sud je proglasio krivim i kaznio ga jer je u travnju ove godine "žicao" sitno ispred Konzumove trgovine u Okučanima te "užicao" 37 kuna u kovanicama, piše Danica.hr.

Njega je policiji prijavio jedan kupac pa je Ivo završio na sudu, a presuda mu je izrečena ovih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zaštitna mjera' oduzimanja kovanica

Prema njoj, kriv je jer se "ispred Konzuma odao prosjačenju, kojom prilikom je od građana isprosio kovani novac u ukupnom iznosu od 37 kuna, čime je počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira". Sudac mu je odredio novčanu kaznu od 300 kuna te naložio da plati i 120 kuna troškova prekršajnog postupka. Osim toga, izrečena mu je i "zaštitna mjera oduzimanja kovanog novca u iznosu od 37 kuna".

Ivo je više puta pozivan na sudsko ročište, ali se nije odazvao premda je uredno primio pozive na adresi stanovanja. Zbog toga je osuđen u odsutnosti. S obzirom na to da je riječ o socijalnom slučaju, nije poznato kako će platiti kaznu i sudske troškove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo