saucha zadovoljan / Sud odbio optužnicu protiv Sauche: traži se treće vještačenje potpisa na lažnim putnim nalozima

Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Optužno vijeće nakon rasprave je odbilo u četvrtak potvrditi optužnicu protiv Tomislava Sauche i Sandre Zeljko te će se provesti treće vještačenje potpisa

8.3.2018.
12:26
Luka Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Danas je na zagrebačkom Županijskom sudu održana sjednica Optužnog vijeća na kojoj je sud odlučivao o pravomoćnosti optužnice u tzv. aferi 'Dnevnice' protiv Tomislava Sauche i njegove tajnice Sandre Zeljko. 

Glavni optuženi u aferi su bivši predstojnik kabineta Zorana Milanovića Tomislav Saucha te njegova tajnica Sandra Zeljko, zbog izvlačenja gotovo milijun kuna iz državnog proračuna preko lažnih putnih naloga. Saucha se jutros pojavio na optužnom vijeću, no njegova tajnica nije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužno vijeće nakon rasprave je odbilo u četvrtak potvrditi optužnicu protiv Tomislava Sauche i Sandre Zeljko te će se provesti treće vještačenje potpisa.

Vještačenje je provedeno u Centru za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić, a sad će morati biti provedeno u nekom drugom centru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomislav Saucha je očekivano prigrlio ovu odluku suda. 

"Nisam zadovoljan što sam uopće morao dolaziti ovdje, ali sam zadovoljan odlukom suda", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Tomislav Saucha u pratnji odvjetnika dolazi na Županijski sud

Image

Tomislav Saucha u pratnji odvjetnika dolazi na Županijski sud

Afera Dnevnice u javnosti je otkrivena prije godinu dana, kad je otkriveno da su putni nalozi krivotvoreni te da savjetnici premijera Milanovića nisu putovali na određene destinacije za koje su im bile isplaćene dnevnice. 

Ubrzo je otkriveno kako se ista stvar događala i u vladama Tihomira Oreškovića i Andreja Plenkovića nakon što je Saucha već bio napustio vladu pa je istraga proširena na njegovu tajnicu Sandru Zeljko koja je ostala raditi kod drugih mandatara. najveći dio dokaza protiv Sauche upravo su MUP-ova grafološka vještačenja krivotvorenih potpisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo