Može ga koristiti svatko / Sud odbacio argumente protiv Juričana: 'Ime Milan Bandić za sada nema negativne konotacije kao Adolf Hitler'

Ministarstvo uprave mora Juričanu nadoknaditi trošak upravnog postupka u visini 6250 kuna

7.12.2020.
9:59
VOYO logo

Dario Juričan oglasio se na svojoj službenoj Facebook stranici Želim biti Milan Bandić gradonačelnik svemira te je objavio službenu presudu Upravnog suda u kojoj stoji da nema ništa sporno u korištenju imena zagrebačkog gradonačelnika

Argument koji ne drži vodu 

Podsjetimo, Juričan se za vrijeme kampanje na posljednjim predsjedničkim izborima preimenovao u Milan Bandić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo uprave na čelu s Ivanom Malenicom prvo mu je htjelo uskratiti to pravo. Pravna bitka bila je poprilično zamršena jer je Maleničino rješenje poništio sud, a Ministarstvo uprave potom je ponovno prihvatilo argumente Milana Bandića te se spor nastavio. 

Ipak, Juričan je u objavi na Facebooku podijelio odluku Upravnog suda koji je odbacio Bandićeve argumente, napose onaj da je zabranjeno promijeniti ime osim ako je ono uvredljivo ili se tim imenom vrijeđaju slobode i osjećaji građana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
premijera /

Za 'Kumeka' se tražila karta više: 'Film je bio zabavan, a opet pokazao je činjenice'

Image
premijera /

Za 'Kumeka' se tražila karta više: 'Film je bio zabavan, a opet pokazao je činjenice'

"Zainteresirana osoba Milan Bandić pogrešno tumači smisao navedene iznimke, jer se iznimka odnosi na ona imena kojima bi se vrijeđali drugi ljudi, pravni poredak i javni moral, ukoliko bi se radilo o želji npr. da se osobno ime promijeni u Adolf Hitler ili Benito Mussolini, dok samo ime Milan Bandić za sada u Republici Hrvatskoj nema takve konotacije, a što je sud također istakao u ranijoj presudi", stoji u presudi koju je Juričan podijelio na Facebooku. 

Iako još na red mora doći i presuda Visokog upravnog suda, uz trenutno rješenje Ministarstvo uprave mora Juričanu nadoknaditi trošak upravnog postupka u visini 6250 kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo