STVARI IZMAKLE KONTROLI U ŠKOLI U KOJOJ PREDAJE MAHNITI VJEROUČITELJ; MINISTRICA: / 'Situacija je ozbiljna, šaljemo krizni tim'

Image
Foto: Pixsell, Screenshot
4.1.2018.
9:47
Pixsell, Screenshot
VOYO logo

Slučaj vjeroučitelja Krešimira Bagarića koji predaje u OŠ Matije Gupca na zagrebačkoj Knežiji i dalje puni medijske stupce. Nakon što je u javnost izašla snimka koju je snimio jedan od učenika škole, DORH je odmah reagirao, no svi roditelji osim dvoje učenika odbili su da njihova maloljetna djeca svjedoče protiv vjeroučitelja. Onima koji se odluče na to, razredni kolege prijete, pokazala je prepiska učenika koja je jučer izašla u javnost.

Ministarstvo kontaktiralo ravnateljicu

Ministrica je jutros reagirala objavom na Facebooku, rekavši kako je situacija ozbiljna te da u školu stiže krizni psihološki tim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
RAZREDNI KOLEGE PRIJETE UČENICI ZBOG SUMANUTOG VJEROUČITELJA: /

'Nabit ćemo te na kolac'

Image
RAZREDNI KOLEGE PRIJETE UČENICI ZBOG SUMANUTOG VJEROUČITELJA: /

'Nabit ćemo te na kolac'

Podsjetimo, vjeroučitelj Krešimir Bagarić na satu vjeronauka učenicima je osmog razreda održao predavanje u kojem je gorljivo pričao o nabijanju izdajnika na kolac, strijeljanju i bacanju Stjepana Mesića i Vesne Pusić u septičku jamu. Sumanuti izljev mržnje snimio je jedan od učenika koji je tada bio na satu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učenici koji smatraju da je vjeroučitelj pogrešno postupio očito su u velikoj manjini, s obzirom na to da su pojedini od njih zaprijetili kolegici koja se usudila reći kako se vjeroučitelj ne bi smio tako ponašati.

Ministrica zgrožena

Nakon što je snimka izašla u javnost, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak promptno je reagirala rekavši kako je šokirana. Jutros se ponovno osvrnula na situaciju u OŠ Matije Gupca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Situacija u OŠ Matije Gupca je ozbiljna i zato smo hitno kontaktirali ravnateljicu, trenutačno dogovaramo sastanak i stavit ćemo na raspolaganje školi krizni tim za psihološku podršku Ministarstva. Isto tako, apeliram na medije da budu maksimalno oprezni pri izvještavanju s obzirom na to da se radi o maloljetnim učenicima', objavila je Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo