Stupiće na autocesti do 30 kuna plaćali smo 580!

2.11.2013.
9:14
VOYO logo

Uslijedila su privođenja mnogih zvučnih imena među kojima je i bivši državni tajnik za promet Zdravko Livaković.

Nacionalni ponos, autocesta prema Dalmaciji, svojevrstan je spomenik mutnih poslova. Na svakih nekoliko metara otkrivane su afere. Dobar su primjer signalni stupići uz kolnik. Ovaj jednostavni komad plastike, plaćali smo 580, iako mu je nabavna cijena 30 kuna. Dakle za cijenu jednog mogli smo ih postaviti 19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to je tek početak. Mnogima se smrači kad se sjete tunela Kapela ili Sv. Rok gdje se četvorni metar bojenja plaćao 11 puta više nego što je trebalo.

Impozantan je i troškovnik u gradnji WC-a na odmorištu Mosor. Za dva zahoda - 3 milijuna kuna. WC školjke plaćane su oko 5 tisuća kuna po komadu. Treba napomenuti da je cijena izražena bez daske. S njom, naravno još oko 100 eura više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neplanirani posao od 63 milijuna kuna

Više ili manje očito nije bilo važno ni prilikom gradnje odmorišta Karamatići kod Ploča. Iako ih čitav svijet gradi gdje ima najviše prostora, netko je zaključio da je najbolja lokacija nasred kamenog brda. Iako se veliko brdo službeno micalo zbog velikog odmora putnika, čini se da je osnovni motiv ipak bio osigurati nekome veliku zaradu. Ovaj neplanirani posao plaćen je 63 milijuna kuna, piše HRT.

I to je prava sitnica za novu dionicu do Ploča. Tu je promijenjena trasa, pa iako se radi na potpuno novom pravcu, izvođač radova nije promijenjen. Bez novog natječaja sklopljen je aneks. Posao poskupio pola milijarde kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo