STUDENTSKI CENTAR U ZAGREBU ODBACIO MRSIĆEVE OPTUŽBE: / Kažu da uspješno posluju i da ne zapošljavaju mimo zakona

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Zagrebački SC oštro demantirao navode Mrsićevih Demokrata, ističe da već četiri godine uspješno posluje s viškom prihoda nad rashodima, zahvaljujući odgovornoj politici racionalizacije

26.4.2020.
12:28
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Studentski centar u Zagrebu danas je demantirao tvrdnje koje je u subotu javnost iznijela parlamentarna stranka Demokrati te istaknuo da uspješno posluju, nisu utvrđene nepravilnosti u poslovanju te da su zapošljavanja provedena sukladno zakonu i aktima poslodavca.

Ističući da oštro demantira neistinite informacije koje je ta stranka iznijela u javnost, Studentski centar (SC) u Zagreb ističe da već četiri godine uspješno posluje s viškom prihoda nad rashodima, zahvaljujući odgovornoj politici racionalizacije poslovanja koju provodi sadašnja sanacijska uprava Studentskog centra u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozitivan trend viška prihoda nad rashodima bilježimo od 2016. godine te svaku poslovnu godinu od tada završavamo uspješnije, ostvarivanjem većeg viška prihoda nad rashodima nego prethodne godine. Po završnom računu za 2018. godinu Studentski centar u Zagrebu u sanaciji ostvario je višak prihoda nad rashodima u iznosu od 15,6 milijuna kuna, navodi se u priopćenju, koje je potpisao sanacijski upravitelj SC-a Mirko Bošnjak.

Image
AFERA U ZAGREBAČKOM STUDENTSKOM CENTRU? /

'Pod nosom Blaženke Divjak, Mikulić zapošljava svoje stranačke drugove'

Image
AFERA U ZAGREBAČKOM STUDENTSKOM CENTRU? /

'Pod nosom Blaženke Divjak, Mikulić zapošljava svoje stranačke drugove'

Nezabilježen financijski rezultat

Po završnom računu za 2019. godinu Studentski centar u Zagrebu u sanaciji, pored povećanja određenih materijalnih prava radnicima Studentskog centra u Zagrebu, ostvario je višak prihoda nad rashodima u iznosu od 19,4 milijuna kuna Ovakav, istaknuto je, financijski rezultat, koji je nezabilježen u novijoj povijesti Studentskog centra u Zagrebu, olakšava poslovanje u vrijeme izvanrednih okolnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Okolnosti u kojima poslujemo, uz veliki pad prihoda, usporiti će nas u namjeri nastavka poboljšanja materijalnog statusa radnika Studentskog centra u Zagrebu, ali sve što smo danas stavili na čekanje ostvarit ćemo po završetku poslovanja u izvanrednim okolnostima", poručeno je.

Financiraju se iz vlastitih prihoda

Napominje se da Studentski centar u Zagrebu nije korisnik proračunskih sredstava, već se financira iz vlastitih prihoda. Studentski centar u Zagrebu za studente dobiva subvenciju za pružene usluge subvencionirane studentske prehrane i smještaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sveučilište u Zagrebu-Studentski centar u Zagrebu je od 1993. godine ustanova u sastavu Sveučilišta u Zagrebu i dio je akademske zajednice te se ne bavimo preispitivanjem političke pripadnosti kako radnika, tako niti poslovnih partnera", ističe se u priopćenju.

Revizija nije utvrdila nepravilnosti

Dodaje se da je Državni ured za reviziju obavio financijsku reviziju u Studentskom centru u Zagrebu te nisu utvrdili nikakve nepravilnosti u poslovanju, a osim državne revizije i proračunski nadzor Ministarstva financija je također, nakon provedenog nadzora, utvrdio da nema nepravilnosti u poslovanju Studentskog centra u Zagrebu. Osim toga, financijska izvješća o poslovanju Studentski centar u Zagrebu objavljuje na svojim mrežnim stranicama i dostavlja iste u Ministarstvo znanosti i obrazovanja sukladno zakonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, navodi se, Studentski centar u Zagrebu zapošljavanja provodi temeljem oglasa za popunu radnih mjesta sukladno zakonu i aktima Poslodavca.

Neprimjeren način dijaloga

Još jednom, navodi se na kraju, "ističemo da je ovakav dijalog na temelju neistinitih informacija potpuno neprimjeren u ovim izvanrednim okolnostima kada Poslodavac prije svega mora voditi računa o svojim radnicima i njihovim pravima, a plasiraju se neistinite informacije o propadanju Studentskog centra u Zagrebu što nepotrebno unosi nemir među radnike, dok Poslodavca poduzima sve što je moguće za očuvanje radnih mjesta u ovoj izvanrednoj situaciji za koju nemamo saznanja do kada će trajati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik parlamentarne stranke Demokrati Mirando Mrsić u subotu je u priopćenju za javnost, a čije je naglaske prenijela i Hina, ustvrdio, među ostalim, kako se u zagrebačkom Studentskom centru godinama protuzakonito zapošljava te su prozvali glavnog državnog inspektora Andriju Mikulića da je ondje zaposlio stranačke kolege, a ministricu Blaženku Divjak da pušta da SC propadne.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo