STUDENTI RASTURILI PREVIŠIĆA: / 'Otići ćete u povijest kao nasilnik i najgori dekan u povijesti fakulteta'

Image
20.9.2016.
14:27
VOYO logo

Naime, Previšić tvrdi kako se nad njim provodi medijski linč te tvrdi kako je Plenum zapravo političko tijelo. Također navodi kako je pojava zaštitara na fakultetu normalna stvar kada se protiv nekoga provodi 'medijska kampanja'.

Image
UŽARENA ATMOSFERA NA FILOZOFSKOM: /

Dekan Previšić doveo i privatne zaštitare?

Image
UŽARENA ATMOSFERA NA FILOZOFSKOM: /

Dekan Previšić doveo i privatne zaštitare?

Nije dugo trebalo čekati na odgovor studenata. Plenum Filozofskog fakulteta objavio je status u kojem je dekanu postavio nekoliko neugodnih pitanja. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Umjesto da se osobno suoči s fakultetom kojim bi trebao upravljati – s njegovim studentima i radnicima - dekan Previšić je ponovno izašao u javnost s poslanicom u obliku "demantija“. Ovoga je puta jasno kako mu tekst nije pisala 'odvjetnička kuća' jer je pun nesuvislosti, obmana i žuči, vjerojatno proizašle iz očajničkog pokušaja da sačuva svoju fotelju. Ovom mu prilikom postavljamo nekoliko pitanja na koja više i ne očekujemo odgovor.

"Dekane", zašto niste napomenuli da ste sami službeno potvrdili "nelegalni" Studentski zbor? Kao i da je bivši dekan, a sadašnji rektor Boras raspisao izbore, a vi ste zatim osobno potvrdili Studentski zbor i studentske predstavnike u Vijeću, jednako kao i njihove zamjene? A da ste se kasnije oglušili kad su vas studenti na Vijeću (o čemu postoji zapisnik) upozoravali da postoje zakonski problemi s trenutačnim studentskim predstavnicima u Vijeću i molili sastanak? Godinu i pol ste šutjeli jer vam je očito tako odgovaralo, a reviziju pri MZOS-u ste pokrenuli nakon što vam se zaljuljala stolica. Zašto ste u suradnji s rektorom Borasom na Senatu Sveučilišta u Zagrebu cijelu priču predstavili kao "brigu" za studente, a propustili obavijestiti Senat da vam je raspuštanje Studentskog zbora sredstvo za zadržavanje svoje, najblaže rečeno, krajnje kompromitirane pozicije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook

Mnoštvo neodgovorenih pitanja

Gdje je uputa o pravnom lijeku u odluci MZOS-a? Možete li objasniti kako je moguće da Studentski zbor nema pravo na žalbu? Gdje je uopće ikakva pravnička struktura takozvane revizije koju je potpisao dotični Srećko Tomas s kojim ste često viđani? Zna li ministar Predrag Šustar kao čelnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za to? Zar ne znate da isključivo vi osobno odgovarate za legalnost rada Fakultetskog vijeća i Studentskog zbora? Jeste li ikada pročitali Statut ustanove kojoj ste čelnik?

Jeste li svjesni da ste sami sebe prijavili MZOS-u? Jeste li uopće svjesni da ste uzdrmali temelje Filozofskog fakulteta i doveli u pitanje legalnost SVIH odluka donesenih u posljednjih godinu i pol, čime ste ugrozili svoje kolege profesore i njihov posao i doveli Filozofski fakultet u najveću inistitucionalnu krizu ikada u povijesti Sveučilišta. Naravno da ste svega toga svjesni, zato ste i angažirali privatnu zaštitarsku tvrtku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne nasjedamo na vaše nasilne trikove. Otići ćete u povijest kao nasilnik i najgori dekan u povijesti Filozofskog fakulteta. Pritom vam zaštitari neće pomoći. Usudite se i izađite pred studente i profesore u srijedu. Kad-tad ćete morati odgovoriti na mnoga pitanja, kao i vaš mecena, rektor Boras', objavio je Plenum fakulteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo