STUDENTI O ZAGREBAČKIM MENZAMA: /

'Ako si probao piletinu, znaš kakvog će okusa biti svinjetina'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Zagrebački studenti imaju dojam da su sve menze u Zagrebu vrlo slične te da nude sličnu hranu istog okusa

6.2.2019.
15:39
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

S obzirom na to da su menze za veliki broj studenata važan način prehrane tijekom studiranja, Srednja.hr popričala je sa zagrebačkim studentima što misle o studentskim menzama u Zagrebu, izboru jela, raznovrsnosti, kvaliteti hrane te što bi promijenili. Ispostavilo se kako prevladava dojam da su sve menze vrlo slične te da nude sličnu hranu istog okusa.

Studenti se uglavnom slažu da su sve zagrebačke menze vrlo slične, odnosno da nude slična i jednolična jela istog okusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno je jeftinije da jedemo kod kuće, a najbolja je rekla bih na FER-u", rekla je jedna studentica. Upravo menzu na FER-u većina studenata je spomenula kao jednu od najboljih.

Druga studentica rekla je da su sve menze na "istu foru", tj. da ne vidi "pretjeranu razliku u kvaliteti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti okus hrane

"Ako probaš jednu, sve si ih probao. Svaka hrana ima isti okus, apsolutno. Ako si probao piletinu, znaš kakvog će svinjetina biti okusa, bar po meni", tvrdi treća studentica.

"Ugodna je atmosfera. Pogotovo mi se sviđa kad okite bor i maknu jedan stol, pa onda ima još manje mjesta za druge", rekao je ironično student.

Negativne strane

"Žohari na Savi", požalila se jedna studentica na pitanje o negativnim stranama studentskih menzi, a mnogi su se požalili na dlake.

"Kamen u salati, plastika u lignjama, dlake redovito", kaže jedan student.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što bi promijenili?

Studenti su također imali i nekoliko prijedloga kako poboljšati stanje u menzama.

"Recimo, da su tete u menzi malo bolje prema nama u nekom smislu", kaže student.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan drugi ima savjet oko kuhanja: "Manje ulja!".

Neki također traže bolji meni za vegetarijance i vegane. Naime, željeli bi vidjeti proteine koji dolaze iz nekih drugih izvora osim iz "groznih" sojinih pljeskavica. Stoga savjetuju više slanutka i zdravijih stvari jer je dosta toga prženo.

Osim toga, požalili su se i na dugo čekanje, odnosno da izgube previše vremena čekajući na hranu, pa neki predlažu da se otvore dodatni restorani, a drugi da se poveća broj radnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike