STUDENT OBJAVIO FOTKU IZ ZAGREBAČKE MENZE: / U blitvi pronašao uljeza, dobio i upute kako da pojede tu 'delikatesu'

Image
Foto: Ilustracija, Boris Scitar/VLM/PIXSELL

U menzi Studentskog doma Cvjetno zagrebački student pronašao kuhanog puža u blitvi s krumpirima

4.12.2018.
21:40
Ilustracija, Boris Scitar/VLM/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački studenti sinoć su imali prilike u menzi Studentskog doma Cvjetno isprobati za večeru puža kuhanog u blitvi s krumpirima. Student koji je naišao na kuhanog puža to nije toliko zasmetalo, pa je pojeo svu blitvu, piše Srednja.hr.

Student Dario za portal Srednja.hr ispričao je kako je njegov kolega pronašao pužva u blitvi te potom, neovisno o tome pojeo svu blitvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo na večeri i onda je kolega našao puža u blitvi. Prvo smo se šalili oko toga, malo ga gledali. Kolega je pojeo svu blitvu nije mu bio problem. A ne bi niti meni bio. Ionako je to sve kuhano", rekao je Dario koji je fotografiju obroka objavio u Facebook grupi koja okuplja stanare Cvjetnog priupitavši zna li netko kako se jede puž.

Upute za jedenje puža

"Drugi prijatelj krenuo je secirati puža, dok sam ja čitao komentare s uputama što su mi odgovarali na objavu", ispričao je Dario.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piša Srednja.hr, pojedini komentari studenata na njegovu objavu bili su zaista poučni.

"Puži su ti odlični kad ih umočiš u malo kvasine i papra. Onda uzmeš štikadent (čačkalicu), zabodeš i izvadiš puža. Zatim pojedeš, logično", napisao je jedan student.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smetaju ih više žilavo meso i male porcije liganja

Iako su studenti mogli uputiti prigovor Studentskom centru, studentima s Cvjetnog puž nije toliko zasmetao. Sugovornik Srednje.hr rekao je da postoje druge stvari na kojima bi se moglo poraditi, kao što je manja žilavost mesa i veće porcije liganja.

"Nisam osoba koja bi se žalila na takve stvari u menzi jer znam da im se moglo potkrasti u žurbi. Puž se uhvati za list i ode u lonac… Slikao sam samo iz fore jer je bio puž, inače studenti slikaju druge životinje. Više me smeta kada bude neko užasno žilavo meso, nego ovako nešto. I one porcije liganja, primjerice, koje su na Cvjetnom sramotno male. Želim da se zna da se nismo ljutili ni na koga, jer kad vidim koja im je žurba s druge strane pulta, ne želim im ništa prigovarati. Uglavnom su svi ljubazni ako si i ti prema njima tako da eto… a i puževe ljudi jedu zar ne?, zaključuje student.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo