'NAKON OVOGA NEMA NIŠTA JAČE' / Stručnjakinja primijetila detalj na Milanoviću tijekom jučerašnjeg iznenadnog obraćanja: 'Može se tu otkriti određenu'

Image

Komentirala je neverbalnu komunikaciju: 'Mislim da se njemu puno toga intenzivno događa zadnjih dana. Može se tu otkriti određenu napetost i recimo to tako nezadovoljstvo'

7.7.2023.
18:43
VOYO logo

Sinoćnje izvanredno obraćanje naciji predsjednika Zorana Milanovića bilo je prilično drugačije u odnosu na njegove medijske istupe na koje smo inače navikli.

Dok ministar Mario Banožić tvrdi da je to zato što je govor pripremio njegov PR tim, komunikologinja Smiljana Leinert-Novosel ističe kako je zapravo posegnuo za najmoćnijim alatom u kominikacijskom arsenalu. "Nakon njega nema ništa jače, s više autoriteta i uperenih reflektora u onoga koji govori", kaže za RTL, prenosi Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe i kako je ovo prvo ovakvo direktno obraćanje otkako je posegnuo za Predsjednika. Ipak, nije sigurna koliko je upravo ta forma bila nužna jer se ovakve teme mogu pretresati i na konferencijama za medije. "Ali očito je predsjednik mislio da ništa manje ne dolazi u obzir i htio da to bude upečatljivo", dodaje.

POGLEDAJTE VIDEO: Predsjednik Milanović protiv premijera i Vlade: 'Želim biti jasan - to je politički udar Andreja Plenkovića na ustavni poredak i demokraciju'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok ga premijer i ministar obrane danas prozivaju zbog unaprijed pripremljene izjave koju je čitao, Leinert-Novosel tvrdi da je logično da se takva obraćanja pripremaju unaprijed kako bi se smanjila mogućnost za eventualnu pogrešku. Ovakvo izvanredno obraćanje je, nastavlja, posljedica višemjesečne i dugogodišnje nekomunikacije između ključnih osoba koje je u jednom trenutku moralo ovako završiti. "Kad ne sjednete za stol i ne krenete rješavati stvari koje trebate rješavati, imate latentnu prijetnju koja može ovako eskalirati", poručila je.

Image
Dokazi... /

Evo zašto je javno istupio i prozvao Vladu: Milanović objavio Banožićevu odluku za koju tvrdi da je suprotna Ustavu

Image
Dokazi... /

Evo zašto je javno istupio i prozvao Vladu: Milanović objavio Banožićevu odluku za koju tvrdi da je suprotna Ustavu

Prokomentirala je i predsjednikovu neverbalnu komunikaciju tijekom obraćanja. Milanović je sjedio za stolom, a vidio mu se samo gornji dio tijela i ruke položene na stol. Naciji se obratio u tamnom odijelu i jednobojnoj kravati koja nije odvlačila pozornost, a moglo se primijetiti da je bio više ukočen nego što je to slučaj kada daje obične izjave za medije. "Mislim da se njemu puno toga intenzivno događa zadnjih dana. Može se tu otkriti određenu napetost i recimo to tako nezadovoljstvo što se sve tako rješava", zaključila je komunikologinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo