demistifikacija konoplje / Stručnjaci tvrde: konoplja je zdrava, a ima je i u majčinu mlijeku!

Demistifikacija konoplje - tako se zove seminar koji se cijeli dan održava u Zagrebu. Međunarodni stručnjaci i istraživači došli su govoriti o medicinskoj koristi marihuane. Kažu da ona usporava starenje, liječi rak, a kanabinoidi, poput onih u marihuani, nalaze se i u majčinom mlijeku.

27.5.2015.
19:08
VOYO logo

Jacqueline Spruce je dva dana putovala iz Australije da dođe na zagrebačku konferenciju, a sve zbog vjere u ulje kanabisa, koje joj je, kaže, izliječilo tumor na nosu.  

"Imala sam rak kože nekoliko puta - jedan nedavno na nosu, bio je grozan. Umjesto operacije odabrala sam ulje. Ono me izliječilo, sve se povuklo i dobro sam", rekla je Jacqueline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije koristila nikakve druge lijekove. Tumor je mazala isključivo uljem konoplje i za dva mjeseca se izliječila. Što kažu liječnici?

"Ne puno. Nekoliko ih je bilo znatiželjno, ali to je sve. Ne žele priznati da to pomaže", dodala je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svemu je putem videoveze progovorio i Rick Simpson, najveći zagovaratelj medicinske marihuane na svijetu, koji kaže da je tako izliječio rak kože i artritis. 

"Zašto se vlasti ponašaju tako neodgovorno prema zdravlju onih koje bi trebale predstavljati i zašto su na snazi apsurdni zakoni protiv uzgajanja najljekovitije biljke na svijetu", dodao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svojoj je koži to najbolje osjetio sada već slavni Riječanin Huanito Luksetić, protiv kojeg je podignuta optužnica zbog uzgajanja marihuane. Ulja više nema, pa su mu se simptomi multiple skleroze vratili. 

"Meni treba pomoć sada i može mi se pomoći, a nitko mi ne pomaže kao ni drugim ljudima koji to žele", rekao je Luksetić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući njegovom slučaju o svemu se u Hrvatskoj počelo govoriti. Zakon koji dopušta upotrebu kanabisa u medicinske svrhe trebali bi dobiti na jesen. Međunarodni stručnjaci kažu: sve je pitanje vremena. 

"Ostatak svijeta ide naprijed i to se ne može spriječiti. Kada imate lijek protiv starenja, koji ubija rak i regulira sve u vašem tijelu i nalazi se čak i u majčinom mlijeku - kako ćete to zaustaviti? Hoćete li spriječiti majke da doje svoju djecu?", upitao je Robert Melamede, umirovljeni profesor Sveučilišta u Coloradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da u Hrvatskoj ljude brine povijest kanabisa - napušavanje, to da vas čini lijenim ili glupim. A to nema nikakve veze s uljem, njegova je svrha liječenje mnogih bolesti, ne zabava i ima sjajnu budućnost", rekao je znanstvenik Paul Hornby

Korištenje medicinske marihuane u Europskoj uniji zasad je dozvoljeno u 10-ak zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo