Sada ne žele 'nekog takvog' / Strelovit uzlet: Josipa Rimac je samo 5 dana nakon učlanjenja u Crveni križ postala potpredsjednica

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Potpredsjednički mandat trebao bi joj isteći krajem ožujka 2021. godine

1.6.2020.
12:11
Hrvoje Jelavic/PIXSELL, Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Josipa Rimac samo je pet dana nakon učlanjenja, postala potpredsjednicom Crvenog križa. U imovinskoj kartici napisala je da se učlanila 23. ožujka 2017. 

Sada je pokrenut postupak za njeno razrješenje. Predsjednik Hrvatskog crvenog križa, Josip Jelić, izjavio je da ne žele "nekog takvog" u svojim redovima. Nije objasnio kako je imenovana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednički mandat trebao bi joj isteći krajem ožujka 2021. godine, a na službenoj web stranici Crvenog križa stoji kako je još uvijek potpredsjednica, piše 24sata.

Image
poruka ministra /

Banožić o Rimac: 'Nije mi bilo neobično da me zove. USKOK? Ako me pozovu, odazvat ću se'

Image
poruka ministra /

Banožić o Rimac: 'Nije mi bilo neobično da me zove. USKOK? Ako me pozovu, odazvat ću se'

Podsjetimo, Rimac i još 12 osoba sumnjiči se za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita i davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobila bi proviziju od 45.000 eura

Rimac se sumnjiči da je od početka 2019. pa do kraja svibnja dogovorila s Bašićem i Stipićem da će, koristeći svoj položaj državne tajnice, osigurati dobivanje dozvola, uvjerenja i sklapanje ugovora radi izgradnje, puštanja u rad, proizvodnju i prodaju električne energije za Vjetroelekranu Krš-Pađane, unatoč neispunjavanju svih propisanih uvjeta.

U zamjenu za dobivene dozvole, navodi se, Bašić i Stipić su Rimac obećali sklapanje police osiguranja za vjetroelektranu, pri čemu bi Rimac dobila proviziju od 45.000 eura, s obzirom da bi prilikom sklapanja police kao agent osiguranja bila njena sestra. Uskok ističe da je Rimac u okviru takvog dogovora poduzimala niz radnji prema predstavnicima Ministarstvu državne imovine, HERA-e i Hrvatskih šuma, a kako bi pogodovala Bašićevoj tvrtki.       

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo