VEĆ SE I ŠTAKORI SKUPLJAJU / Eko-bomba kod Samobora, situacija je sve gora: Odlagalište je tek dvadesetak metara od kuća

Image
Foto: ILUSTRACIJA/Igor Kralj/Pixsell

Gradonačelnica je najavila sastanak kod ministra Ćorića

6.7.2021.
7:15
ILUSTRACIJA/Igor Kralj/Pixsell
VOYO logo

Odlagalište koje je svega dvadesetak metara od kuća u Vrbovcu Samoborskom mještanima zadaje velike probleme.

Petra Škrobot, gradonačelnica Samobora rekla je da situacija strašna. ''Mještani su u problemu. Najavila sam se na sastanak kod ministra Ćorića i nadam se da ćemo napokon ovo riješiti'', kazala je Škrobot koja je nadodala da je pritisak i javnosti i medija je sve veći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz Državnog inspektorata su nam rekli da je inspekcijski postupak u tijeku, ali nisu rekli što će se dogoditi ako i četvrti put na terenu utvrde nepravilnosti. Očito kazna od 100.000 kuna koju je dobio vlasnik privatne tvrtke neće riješiti problem'', doznaje Dnevnik Nove TV.

''Pred ulaznim vratima me dočekao manji štakor. Za jedno sat vremena našla sam drugog štakora na travi. Oboje su bili uginuli, krepali. Evo ja se sva tresem'', kazala je jedna od tamošnjih stanovnica, Ana Lastovčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NI KAVU NE MOGU POPITI BEZ MUHA /

Ekobomba kod Samobora dovodi ih do ludila: 'Fuj su i štakori. To nisu mišići, to su štakori-mačke!'

Image
NI KAVU NE MOGU POPITI BEZ MUHA /

Ekobomba kod Samobora dovodi ih do ludila: 'Fuj su i štakori. To nisu mišići, to su štakori-mačke!'

Netko mora biti odgovoran

Iz Zagrebačke županije odgovaraju da su tvrtki Royal Media izdali dozvolu za gospodarenje neopasnim otpadom, ali dodaju da je uvjet za izdavanje bio Prostorni plan Grada Samobora.

''Prema Prostornom planu uređenja Grada Samobora, koji je bio na snazi u trenutku izdavanja dozvole, lokacija Samoborski Vrbovec određena je kao građevinsko područje gospodarske namjene u kojem je moguća prenamjena i izgradnja proizvodnih, servisnih i komunalnih građevina s pripadajućim skladištem i pogonom za preradu mineralnih sirovina'', priopćili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konkretne poteze čekaju i oni koji iz svog dvorišta gledaju na smeće, a za to ne dobivaju nikakvu naknadu za umanjenu kvalitetu života kao na primjer ljudi na Jakuševcu.

''Mi tu ne možemo otvoriti prozore, ne može se normalno jesti, disati. Ne dozvoljavamo ovaj nered i smrad što oni gomilaju. Netko mora biti odgovoran'', ističe Dragica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo