policija o lažnoj osmrtnici / 'Stranica koja je objavila osmrtnicu Ćire Blaževića više ne postoji, a on nam je rekao da sve smatra humorom'

Image
Foto: Screenshot/YouTube/Faktograf

'Miroslav Ćiro Blažević nam je rekao da se ne osjeća ugroženim niti želi podnositi bilo kakve prijave protiv osoba koje su to objavile'

17.5.2019.
21:04
Screenshot/YouTube/Faktograf
VOYO logo

Nakon što je po društvenim mrežama počela kružiti lažna osmrtnica Ćire Blaževića, iz PU zagrebačke su za RTL odgovorili na pitanje da li su nešto poduzeli po tom pitanju.

"Nastavno na Vaš upit izvješćujemo da Policijska uprava zagrebačka, do zaprimanja medijskih upita, nije evidentirala nikakvu prijavu vezano uz objave „osmrtnice“ Miroslava Ćire Blaževića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po zaprimanju upita pretragom otvorenih izvora pronađeno je više objava navedene osmrtnice na novinskim portalima, u kojima se navodi kako je za širenje lažne objave zaslužna određena stranica na društvenoj mreži. Međutim, stranica na društvenim mrežama je uklonjena i više nije vidljiva. Iz navedenog razloga u ovom trenutku nije moguće utvrditi više detalja vezano uz objavu. 

Nadalje Vas izvješćujemo kako smo tijekom današnjeg dana stupili u kontakt s Miroslavom Ćirom Blaževićem koji je tom prilikom izjavio da navedenu objavu smatra humorom i nevažnom stvari, te da se ne osjeća ugroženim niti želi podnositi bilo kakve prijave protiv osoba koje su to objavile. 

Temeljem do sada prikupljenih saznanja nisu utvrđeni elementi kaznenih djela ili prekršaja, te nije potrebno daljnje poduzimanje mjera i radnji u vezi navedene objave", poručili su za RTL iz PU zagrebačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo