SINDIKALNI ŠEFOVI NEUMOLJIVI: / 'Idemo do kraja sa štrajkom, bez obzira ima li novca ili ne, bez obzira na raspad koalicije'

Image

Potpredsjednica Splitsko-dalmatinskog ogranka Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola Marita Guć ističe da je od škole do škole različita situacija oko potpore štrajku

30.10.2019.
8:46
VOYO logo

Već 15 dana traje štrajk u hrvatskim školama, a kako sada stvari stoje, čini se da mu još skoro neće doći kraj. Danas nema nastave u Splitsko-dalmatinskoj te Virovitičko-podravskoj županiji.

U podne će se održati nova konferencija za medije Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske na kojoj će predsjednici Sanja Šprem i Branimir Mihalinec izvijestiti o štrajku u osnovnim i srednjim školama i otkriti u kojim će se županijama štrajkati sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mihalinec je u emisiji Hrvatskog radija "U mreži prvog" komentirao aktualnu situaciju u kojoj iz Vlade ne stiže poziv na sastanak oko koeficijenata složenosti poslova. Također, pitanje je i koliko će sredstava biti u proračunu za nadolazeću 2020.

Image
MINISTAR ALADROVIĆ NAKON DRAMATIČNOG SASTANKA SA SINDIKATIMA PORUČIO: /

'Nećemo pristajati na ucjene pojedinaca!'

Image
MINISTAR ALADROVIĆ NAKON DRAMATIČNOG SASTANKA SA SINDIKATIMA PORUČIO: /

'Nećemo pristajati na ucjene pojedinaca!'

'Želimo sjesti za stol'

"Mi smo krenuli u štrajk do ispunjenja zahtjeva. Sa strane Vlade obmanjuju javnost da su naši zahtjevi zadovoljeni. Ljudi u osnovnom i srednjem školstvu spremni su nastaviti štrajk do kraja, bez obzira hoće li doći do raspada koalicije ili ne, ima li u proračunu novca ili ne. Što se proračuna tiče, on je gotov kada ga usvoji Hrvatski sabor. Mi očekujemo i vjerujemo da ćemo konačno sjesti za stol."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mihalinec dodaje i da bez podrške ministrice Blaženke Divjak njihovi zahtjevi ostaju jednaki.

'Veće plaće ne traže se na ovakav način'

Pomoćnik ministrice Stipe Mamić ističe pak da se zaostajanje plaća ne rješava na ovakav način:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponuđenim Vladinim prijedlogom rasta osnovice, dolazimo na razinu rasta plaća od gotovo 20-ak posto u zadnje tri godine. To je rast plaća koji nije zabilježen u zadnjih 20 godina. S obzirom na najave usporavanja gospodarskog rasta kod naših glavnih partnera Njemačke i Italije, pitanje je kada ćemo imati priliku da ponovimo takav rast."

Potpredsjednica Splitsko-dalmatinskog ogranka Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola Marita Guć ističe da je od škole do škole različita situacija oko potpore štrajku. Potpora roditelja štrajku, govori statistika, je na razini oko 50 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi se put dogodilo da dobivam pozive podrške roditelja, iznoseći podatke o odazivu u njihovoj školi", naglasila je Guć.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo