LOŠI UVJETI RADA / Štrajk se nastavlja! Riječki komunalci odbili prijedlog o rastu plaća za 15 posto

Image
Foto: RTL

Najmanja plaća u Čistoću s predloženim povećanjem od 15 posto iznosi od 690 eura nadalje, što znači da su oni koji u čistoći najmanje zarađivali, primali plaću i manju od 690 eura

20.9.2023.
15:43
RTL
VOYO logo

Nastavljaju štrajk s kojim su započeli jutros nezadovoljni mizernim plaćama. Odbili su pokupiti smeće u gradu i bez dogovora sa sindikatom odlučili štrajkati.

Riječki gradonačelnik Marko Filipović i direktor KD Čistoća Bojan Jurdan kazali su ranije kako traženo povećanje plaća od 30 nije moguće, ali da svi zajedno žele naći rješenje za materijalna prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor KD Čistoća Bojan Jurdan izjavio je da se već otprije zna za probleme u čistoći.

"Normalno da se zna da su plaće u javnom sektoru niske", kazao je je objasnivši kako sve zapravo varira o smjenama i prekovremenima, no da do traženog povećanja ne može doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MIZERNA PRIMANJA /

Riječki gradonačelnik o štrajku komunalaca: 'Svjestan sam da je s ovakvim plaćama teško preživjeti'

Image
MIZERNA PRIMANJA /

Riječki gradonačelnik o štrajku komunalaca: 'Svjestan sam da je s ovakvim plaćama teško preživjeti'

Osim toga, Komunalno društvo ima i problem sa zadržavanjem svojih radnika jer nitko ne želi raditi za malu plaću i u lošim uvjetima, stoga im je stalno otvoren natječaj za potražnju novih radnika. Radnici čistoće tvrde da su i neka vozila u kvaru, da im odjeća nije adekvatan te da neku opremu sami trebaju kupovati.

Jurdan to demantira te smatra kako se radi o subjektivnoj prosudbi je li neka oprema adekvatna ili nije. Iz grada poručuju kako im je cilj da od siječnja imaju zadovoljne radnike u Čistoći te da grad bude čist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmanja plaća u Čistoću s predloženim povećanjem od 15 posto iznosi od 690 eura nadalje, što znači da su oni koji u čistoći najmanje zarađivali, primali plaću i manju od 690 eura.

Što slijedi sada te hoće li Rijeka postati zatrpana smećem, sve ovisi o dogovorima sindikata i predstavnika radnika s Gradom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Nezadovoljni plaćama, riječki komunalci vikali na direktora. On tvrdi: 'Ovo je prvi glas da traže povećanje od 30%'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo