'STOŽER SMO HVALILI, A SADA SU OPASNA NUSPOJAVA'; Liječnik o mjerama, HZZO-u poručio: / 'To duboko vrijeđa i omalovažava naš trud'

Image
Foto: screenshot N1

'Svi koji smo praktičari i zaista radimo medicinu ostali smo često puta zatečeni nekim odlukama Stožera', kazao je predsjednik KoHOM-a Primorsko-goranske županije

1.12.2020.
20:10
screenshot N1
VOYO logo

Leonardo Bressan, predsjednik KoHOM-a Primorsko-goranske županije, komentirao je za N1 nove mjere, a osvrnuo se i na stanje među zdravstvenim djelatnicima.

Bressan smatra kako je omalovažavajuće da će pacijenti nezadovoljni radom svojih liječnika moći žaliti HZZO-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takvo postupanje HZZO-a je nezabilježeno u zadnjih desetak godina što se tiče odnosa s poslovnim, ugovornim partnerima, to je ispod svake razine, duboko vrijeđajuće, duboko omalovažavajuće za cijeli naš trud. Na samom početku izbijanja epidemije smo se brzo reorganizirali i iznijeli smo, a i dalje iznosimo, ogroman teret koji se neravnomjerno raspoređuje. Cijeli teret u zdravstvenim sustavima je na zdravstvenim djelatnicima, a ne na zdravstvenoj administraciji", kazao je Bressan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HZZO UVEO MAIL ZA PRIGOVORE, OBITELJSKI LIJEČNICI OGORČENI: /

'Postupili su vrlo neprofesionalno i podmuklo'

Image
HZZO UVEO MAIL ZA PRIGOVORE, OBITELJSKI LIJEČNICI OGORČENI: /

'Postupili su vrlo neprofesionalno i podmuklo'

Političko postavljanje

Baš zbog takve situacije zdravstveni djelatnici su otvorili niz frontova prema Berošu, ministarstvu i zavodu.

"Te frontove su otvorili sami političari koji su politički razmišljali o zdravstvenim mjerama. Svi koji smo praktičari i zaista radimo medicinu ostali smo često puta zatečeni nekim odlukama Stožera, koje su na početku bile kvalitetne i održive, nakon par mjeseci postale su pune rupa i nedovoljno dobre. I što je najopasnije, zakašnjele. Krizni stožer smo hvalili i oslanjali smo se na njih na početku epidemije, ali sad mi se čini da su opasna nuspojava", kazao je Bressan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li i riječki ravnatelj politički postavljen, Bressan je kazao: "Neminovno je da politika bira takve ravnatelje jer je tako ustrojen cijeli državni sustav u državi. Ako i jeste ravnatelj KBC Rijeka izabran po političkoj liniji, zasad mi se čini da se dobro nosi s izazovima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo