STOŽER DONIO NOVE MJERE ZA DVIJE HRVATSKE ŽUPANIJE: / Zabranjuje se okupljanje više od 30 ljudi i skraćuje radno vrijeme kafića

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

U obje županije zabranjeni su posjeti domovima za starije i izlazak korisnika iz ustanova socijalne skrbi

11.11.2020.
12:35
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je u srijedu nove epidemiološke mjere za Krapinsko-zagorsku i Šibensko-kninsku županiju, u kojima se zabranjuje okupljanje više od 30 osoba u zatvorenim i otvorenim prostorima, a ugostiteljski će objekti moći raditi do 22 sata.

Nove epidemiološke mjere donesene su na prijedlog županijskih stožera civilne zaštite, a na snazi će biti od 12. do 30. studenoga, izvijestio je Nacionalni stožer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U obje županije zabranjeni su posjeti domovima za starije i izlazak korisnika iz ustanova socijalne skrbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Šibensko-kninskoj županiji na umjetničkim izvedama može biti najviše 50 osoba, a na vjerskim obredima u zatvorenom prostoru za svaku osobu mora biti osiguran prostor od četiri kvadratna metra.

Maske i na otvorenom

U Krapinsko-zagorskoj županiji obavezno je nošenje zaštitnih maski na otvorenom u situacijama u kojima nije moguće održati razmak od dva metra. Na sprovodima su zabranjene karmine i izražavanje sućuti bliskim kontaktom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obavezna je evidencija sudionika na okupljanjima na kojima je više od 15 osoba te je zabranjena prodaja alkoholnih pića od 22 sata do 6 sati ujutro.

Lokalni stožeri zaduženi su za pojačan nadzor stanovnika u pridržavanju epidemioloških mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najnovije informacije o koronavirusu pratite ovdje.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo