IMOVINSKA KARTICA IVANA TURUDIĆA / Što sve posjeduje čovjek koji će zasjesti na čelo DORH-a? Stanovi, oranice, ali i velika štednja na supruginom računu

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Turudić i njegova supruga vlasnici su više nekretnina

26.1.2024.
10:51
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Sada je i službeno: Ivan Turudić bit će kandidat Vlade za glavnog državnog odvjetnika, a tu je vijest u četvrtak potvrdio sam premijer Andrej Plenković. Turudić, za kojeg mnogi govore da nije dobar kandidat jer je blizak s HDZ-om, ima zanimljivu imovinsku karticu.

Na poziciji suca Visokog kaznenog suda zarađuje između 4200 i 4350 eura mjesečno, a u imovinskoj kartici navodi i ugovor o djelu preko kojeg Turudić dobije 2000 eura, te 3212 eura od naknade članova Visokog suda časti HLK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turudić posjeduje stan u Zagrebu, garažu te dvije oranice. Njegov stan procjenjuje se da vrijedi 220.000 eura, a garaža 10.000 eura. Njegova supruga vlasnica je stana u Zagrebu koji je procijenjen na 132.000 eura. 

POGLEDAJTE VIDEO: Turudić novi državni odvjetnik: On je prvi koji je u zadnjih dvadesetak godina izabran na tu funkciju, a da je izvan sustava

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žena ima veliku štednju

U imovinskoj kartici navodi se i da je Turudić suvlasnik kuće s okućnicom u Virovitici čija je vrijednost procijenjena na 4000 eura. 

Vlasnik je i automobila Volkswagen iz 2019. godine koji je procijenjen na 10.000 eura. U imovinskoj kartici upisano je da je način stjecanja kupoprodaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Supruga ima upisano 64.000 eura štednje, za koju se navodi da je isplata životnog osiguranja, prodaja nekretnine koju je naslijedio suprug te prihodi od nesamostalnog rada. Ima i štednju od 20.000 američkih dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo